banner564

“Obama’ya da anlatın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la, Sultanahmet'te sohbet eden turistler, Türkiye’nin sağlık alanında gerçekleştirdiği reform konusunda bir istek de bulundu:

“Obama’ya da anlatın”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet'te turistlerle yaptığı bir görüşmeyi kendine özgü üslubuyla anlattı. Erdoğan sağlık reformunu anlattığı turistlerin, "Bunu Obama'ya da anlatmalısınız" dediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Güven Hastanesi Çayyolu Sağlık Kampüsü açılışında konuştu.
Sağlık alanında yapılan reformları anlatan Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası sistemi hakkında bilgi vererek, "Amerika’da Başkan Obama, benzer bir sistemi getirmek için çok uğraştı. Buna rağmen ancak kısmen başarabildi. Bir cuma namazını Sultanahmet’te kıldım. Namazdan çıkıyoruz. Turistler orada birikmişler, beni görünce el kol hareketi yaptılar. Ben de yaklaştım yanlarına meğerse benim o hafta Amerika’ya gideceğimi biliyorlar. Bana dediler ki, siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız? Ben kendilerine biraz anlattım. Dediler ki bunu Sayın Obama’ya da anlatın, olur mu, dediler. Biz de Obama ile olan görüşmemizde bu konuları da görüştük. Fakat oradaki olumsuz refleks Obama’nın işini gerçekten çok zorlaştırdı. Kısmen halledebildi. Şimdi Avrupa’dan ve dünyanın pek çok yerinden sağlık sistemimizi sağlık hizmetlerimizi incelemek için ülkemizi ziyaret ediyorlar. Bizi örnek alarak kendi ülkelerinde benzer sistemleri kurmaya çalışıyorlar. Eksiklerimiz yok mu? Var. Ama bu eksikler de artık değişmesi kolay bir zemine oturdu. Artık iyi gidiyoruz. Zemini bulduk, yakaladık ve bu işi başaracağız" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474