banner564

Türkiye tek yürek oldu

18 Mart Çanakkale Zaferi tüm yurtta etkinliklerle kutlandı; şehitler anıldı

Türkiye tek yürek oldu
banner598
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Türkiye’nin tüm illerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yerli ve yabancı pek çok vatandaş bu anlamlı günde yeniden kenetlenerek zaferi kutladı; savaşta hayatını kaybeden şehitleri andı. Çanakkale-Gelibolu’da ilk olarak tarihi alandaki Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Törende Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları tarafından gösteri gerçekleştirildi. Türk Yıldızları ve Solo Ekibi etkinlikte nefes kesen gösteriler düzenledi. Uçaklarla birbirinden heyecan verici manevralar yapan Solo Ekibini yüzlerce kişi beğeniyle izledi. 

Oyun sahnelendi
 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığındaki karakol gemileri ve denizaltı ziyarete açıldı. İlçe sakinleri, TCG Kdz. Ereğli, TCG Kilimli karakol gemileri ile TCG Gür Denizaltısı'nı gezdi. Zonguldak’ın yanı sıra Adıyaman'da tören düzenlendi. Törenin ardından düzenlenen etkinlikler kapsamında Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla "Çanakkale Platosu" adlı oyun sahnelendi.

Engelli öğrenciler zaferi canlandırdı 
Ordu'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Sportif Havacılık Grubu üyeleri, 510 rakımlı Boztepe'den paraşütle "Şehitlere Saygı" atlayışı gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan 86 engelli öğrenci, "Çanakkale destanı" adlı tiyatro oyununu sahneye taşıdı. Çorum'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Hitit Üniversitesi tarafından organize edilen program kapsamında Hürriyet Meydanı'nda, Çanakkale Savaşı döneminde askerlere verilen hoşaf, buğday çorbası ve ekmekten oluşan menü ikram edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474