banner564

Rumlar memnun

AB zirve toplantısının sonuç bildirgesinde Kıbrıs’taki doğal gazın önemine dikkat çekiliyor

Rumlar memnun
banner598
   AB Zirve Toplantısı’nın sonuç bildirgesi taslağında, AB’ın enerji güvenliğinin iç kaynaklarla da güçlendirilebileceği  ifadesinin yer aldığı, bu ifadenin Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’i memnun ettiği bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, yaklaşan AB Zirve Toplantısı’nın sonuç bildirgesi taslağını ele geçirdiğini, bildirgede “AB’nin enerji güvenliğinin iç kaynaklarıyla da güçlendirebileceği” ifadesinin yer aldığını iddia etti.
   Gazete bu ifadenin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) yer alan doğal gaz kaynaklarını da içermesi nedeniyle memnuniyet yarattığını belirtirken, AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Kasulidis’in açıklamasına yer verdi.
  Kasulidis, bu ifadenin yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken,” AB üyesi ülkelerin kendi doğal kaynaklarını arama ve kullanma şeklindeki egemenlik haklarına saygı duyulmasının önemine” dikkat çekti.
   Gazete, AB üyesi 28 ülkenin, Komisyon’un AB ile üçüncü ülkeler arasında imzalanacak anlaşmalara müdahil olması konusunda fikir ayrılığına düştüklerini hatırlatarak, Kasulidis’in bu konuda, Komisyon’un yetkisinin “devletlerarası anlaşmalarla sınırlı kalması gerektiği” görüşünü ortaya koyduğunu yazdı.
   Gazete, Komisyon’un yetkisinin sadece “devletlerarası anlaşmalarla sınırlı olduğunu ancak bazı AB ülkelerinin, Rus Gazprom şirketiyle anlaşmaların engellenmesi amacıyla, bu yetkilerin ticari anlaşmalara da genişletilmesinden yana görüş ortaya koyduklarını” aktardı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474