banner564

Karpaz’ın önemine dikkat çekti

Mustafa Akıncı, bölgesel toplantılar çerçevesinde Büyükkonuk’ta yurttaşlarla bir araya geldi

Karpaz’ın önemine dikkat çekti
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, bölgesel toplantılar çerçevesinde önceki gün Büyükkonuk’ta yurttaşlarla bir araya geldi. Etkinlikteki konuşmasında Akıncı, “Karpaz bölgesinde çevreyle uyumlu yatırımlarla turizm canlandırılabilir. Buralarda çevre tahribatı yaratılmamasına dikkat edilmeli; çünkü bölgenin en büyük zenginliği budur” dedi.
Akıncı, yıllar önce Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı döneminde Karpaz bölgesinde yaptıkları yatırımlarla eko-turizmin temellerini attıklarını kaydederek, Büyükkonuk’un bugün, bu alanda gösterdiği başarıdan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Konuşmasında Karpaz bölgesine verdiği önemi vurgulayan Akıncı, bu nedenle de Başbakan Yardımcılığı Turizm Bakanlığı görevinde bulunduğu sürece bölgeye ellerinden geldiğince katkı yaptıklarını kaydetti.
Konuşmasında “Dört Boyutlu Siyaset”ini de özetleyen Akıncı, vizyonunun birinci maddesinin “Çözüm Odaklı Siyaset” olduğuna dikkat çekerek, “Karşınızda çözüm için çalışacak pratik düşünecek, Kıbrıs Türk halkının haklarını ezdirmeyip, çıkarlarını gözetecek biri var. Bize iki tarafta da yıllardır ‘ben isterim o istemez’ oyunu oynanıyor. Artık bu oyun bitmeli. Kıbrıs sorununda çözümün vakti artık geldi de geçti bile” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473