banner564

‘Özlemle huzurundayız’

Askeri Yargıtay üyeleri 100’üncü kuruluş yılında Anıtkabir'de

‘Özlemle huzurundayız’
banner598

 

   Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğamiral Ahmet Zeki Liman ve üyeler, Askeri Yargıtayın kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

    Tuğamiral Liman ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyüp Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Misakı Milli Kulesi'ne geçen Tuğamiral Liman, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

    "Büyük devlet adamı, ulu önder Atatürk, 

Anayasal bir yüksek yargı organı olan Askeri Yargıtayın mensupları olarak kuruluşumuzun 100'üncü yıl dönümünde, haklı bir gurur ve büyük bir özlemle huzurunuzdayız.

Askeri Yargıtay, kurucusu olduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz cumhuriyetin temel organlarından biri olması sıfatıyla, anayasa ve kanunlarla belirlenmiş olan görevini, Atatürkçü düşüncenin ilkeleri ile akıl ve bilimin yol göstericiliğinde, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti kurallarına bağlı olarak, hukukun üstünlüğü, doğruluk, tarafsızlık ve hakka sayı duygusu içinde sarsılmaz bir inançla sürdürmektedir.

Emanet ettiğiniz değerlerin bir koruyucusu olarak, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık yolunda kararlılıkla ilerlerken, millet egemenliğini kullanmada tek üstünlüğün anayasaya ve kanunlarda olduğunun bilinciyle görevini yerine getiriyor olmanın huzuru ve kıvancı içinde manevi huzurunda şükran ve saygıyla eğiliyoruz."

   Askeri temyiz divanı olarak 6 Nisan 1914'te kurulan Askeri Yargıtayın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yarın da askeri yargıda güncel eğilimlerin ele alınacağı 2 gün sürecek bir sempozyum düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474