banner564

“Sandık kurulamaz”

Doğuda gidişatın iyi olmadığını belirten Demirtaş, seçimlere yönelik endişesini seslendirdi

“Sandık kurulamaz”
banner598
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, doğuda gidişatın iyi olmadığını belirterek, "Yani şu koşullar aynı tempoda diyelim ki şiddet artmaya devam ederse oralara sandık falan kurulamaz ve onun yarattığı etki ile de birçok yere de sandık kurulamaz. Hükümet bunu istiyorsa bilemiyorum biz, anında şiddetin durdurulması için vekillerimizi gönderiyoruz." dedi. 
HDP eş başkanı Selehattin Demirtaş, Diyarbakır'da doktoru şehit eden teröristler için sert konuştu. Demirtaş, "En ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez. Kimse sağlık çalışanlarına elini ve dilini uzatmamalıdır." dedi.
Mecliste gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, kapalı grup toplantısında milletvekillerini dinlediklerini söyledi. "Bütün bölgelerden gelen arkadaşlar özellikle operasyonların yapıldığı bölgedeler de şu bilgiyi veriyor: Oradaki yerel emniyet ve yerel jandarmadan çok dışarıdan gelen küçük operasyonel özel birlikler sivilleri hedef alan katliamlar yapıyorlar. Merkezi bir gladyo örgütü konusunda ben ısrarcıyım." diyen Selahattin Demirtaş, şuana kadar özellikle Doğu'daki vekillerin, bilgilendirme yapan hiçbir vekilin 'seçim koşulu vardır' demediğini aktardı.
Seçime girmeme gibi bir kararlarının olup olmadığına ilişkin bir soruya Demirtaş, şu cevabı verdi:
"Bizim gündemimizde değil, boykot ve seçime girmeme gibi bir tartışmamız yok, biz seçim güvenliğinin sağlanması için uğraşıyoruz. Seçimi erteletme, iptal etme her türlü kılıfına uydururlar. Cumhurbaşkanı kendi yetkilerini de kullanabilir veya parlamentoyu bir şekilde olağanüstü toplantıya dahil edip buradan da çıkarmaya çalışabilir." 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474