banner564

‘Şiddetler kınıyoruz’

Başbakan Davutoğlu, Adana ve Mersin’de HDP binalarına yapılan saldırı hakkında konuştu

‘Şiddetler kınıyoruz’
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Nevşehir mitinginde halka hitap etti. Burada konuşan Davutoğlu, "Adana'da Mersin'de de HDP binalarına saldırı oldu. Bütün bu saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. AK Parti kadrolarına buradan talimat veriyorum; ne olursa olsun hiçbir AK Parti'li tek bir şiddet veya herhangi bir gerginliğin parçası olmayacak. AK Parti barış hareketidir" dedi. 
Davutoğlu, Nevşehir'de 43. mitingi gerçekleştirdiğinin altını çizerek, "Aramızdaki fark bu. Biz 81 vilayeti kucaklamak için yola çıktık. Ama onlar, muhalefet partileri, bir kısmı sadece doğuda, güneydoğuda var, buralara zor gelir. Bir kısmı buralara gelir, konuşur, milliyetçilik taslar ama ülkenin her vilayetine gitme cesareti gösteremez. Bir kısmı ise sadece sahillerde konuşur. Ama biz Hacı Bektaş'ın yolcuları, biz Hoca Ahmed Yesevi'nin torunları, biz Yunus Emre'nin torunları Türkiye'nin her yerinde vardık, her yerinde varız, her yerinde var olacağız" diye konuştu.
 
“Provokasyonları yapan kimse takip edeceğiz”
Karaman mitingindeki konuşmasında  HDP binalarındaki patlamaya değindiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Karaman'da biz bu saldırıyı açıkça kınamışken ve telin etmişken, İçişleri Bakanımıza saldırıyı kim yapmışsa, sorumlularını bulun talimatı vermişken, HDP'den, MHP'den gelen bazı açıklamalar saldırılar üzerinden AK Parti'ye saldırmaya dönük bir tavır. Buradan bir kez daha, AK Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum; hiçbir AK Parti'li herhangi bir gerginliğin parçası olmadı, olmayacak.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473