banner564

Sırada başka yerler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'deki mücadelenin kararlı şekilde devam ettiğini belirterek bir de mesaj verdi:

Sırada başka yerler var
banner598

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bağcılar 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Türkiye'nin siyasette, ekonomide, diplomaside süratle mesafe aldıkça bu tarz husumetlerin artarak süreceğinin açıkça ortada olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu durum karşısında yapmamız gereken tek şey daha çok çalışmak, daha başarılı olmak, daha büyük kazanımlar elde etmektir. Kendimizi bu konuda geliştirdikçe kör husumetlerin yerini uzlaşma ve işbirliği çabalarının alması kaçınılmazdır. Herkesle dost olmak zorunda değiliz ama çıkarlarımızın uyuştuğu herkesle müttefik olabiliriz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'deki mücadelenin kararlı şekilde devam ettiğini anlatarak, şunları dile getirdi: Afrin'de iş bitmeyecek. Afrin'in devamı var. İdlib var, Münbiç var, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesiyle bunun bütünleşmesi var. Zira bütün mesele oradaki mağdur, mazlum kardeşlerimizi bir an önce yerlerine kavuşturmak" dedi.

Sabrımızın sonuna geldik
Kongre için salona gelirken Zeytin Dalı Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısını sorduğunu ifade eden Erdoğan, "Aldığım rakam şu; 3 bin 731 terörist etkisiz hale getirildi. Tabii şehitlerimiz de var ancak şehitler işte bu teröristlerin elhamdülillah bu noktaya gelmesinin vesilesidir ve onun asıl bereketi onlardır. Bu şehitlerimize en büyük müjde, sevgililer sevgilisi Peygamberimize komşu olacaklar. Bundan daha güzel olabilir mi? Rabbim bizlere de o makamı lütfetsin inşallah" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen bazılarının "rahat durmadığını" ifade ederek, PKK'yı örnek gösterdi. PKK'nın 40 yıldır rahat durmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: Hep sabrettik, sabrettik, sabrettik, sabrettik, bir yere kadar. Şimdi nereye geldik? Geldiğimiz yer ortada ve dedik ki artık bunlara haddini bildirmemiz lazım. Cudi'de, Gabar'da, Bestler Dereler'de, Tendürek'te inlerine gireceğiz dedik mi? Girdik mi? Kaçacak delik aradılar. İşte Suriye'ye kaçtılar. PKK, PYD ile beraber oldu. YPG ile beraber oldu ve onlara orada gereken ders verildi mi? Şu an itibarıyla teröristlerden etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3 bin 700'ü aştı ve devam ediyoruz, devam edeceğiz. Daha önce Fırat Kalkanı Harekâtı’nda bunlara gereken ders verildi. 160 bin Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde 2 bin dönüm arazideki kardeşlerimiz dönüp tekrar topraklarına yerleştiler. Şimdi burada da 2 bin dönüm civarında arazi kontrolümüz altında. Buraya da artık geri dönüş başladı, buradaki vatandaşlar, kardeşlerimiz yerlerine inşallah yerleşecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473