banner564

Sular ısınıyor

CHP’nin 42 il başkanı, olağanüstü kurultay çağrısında bulundu

Sular ısınıyor
banner598
CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan, bir kısmı görevini sürdüren 42 il başkanı, olağanüstü kurultay çağrısında bulundu.
CHP eski Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, olağanüstü kurultay isteyenlerle, Park Otel'de basın toplantısı düzenledi.
1 Kasım seçiminin, CHP'nin başarısızlığıyla sonuçlandığını savunan Alçın, CHP'nin aldığı yüzde 25'lik oyu makul göstermeye, partilileri buna alıştırmaya çalışanların bu tutumunun kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.
Alçın, Türkiye terör nedeniyle yangın yerine dönmüşken, toplumsal barış ve kardeşlik tehlike altına girmişken, yoksulluk ve yolsuzluk almış başını gidiyorken anamuhalefet partisi CHP'nin hiçbir sıçrama yapamadığını, son 5 yıldaki 6 seçimde başarılı olamadığını ileri sürerek, bunun hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini vurguladı.
CHP yönetiminin, 7 Haziran seçimleri sonrası halkın çözüm arayışına siyasi önderlik yapamadığını iddia eden Alçın, CHP'nin ekonomik vaatlerinin seçmende karşılık bulamamasının temel nedeninin, partinin topluma heyecan, umut ve özellikle güven verecek yönetim anlayışından, siyasi birikim ve deneyimiyle partiye önderlik yapacak siyasi yönetim kadrolarından yoksunluğu olduğunu öne sürdü. Alçın, "Seçmen, mevcut CHP yapılanmasının bu vaatleri gerçekleştirebileceğine inanmamıştır. Sorun güven sorunudur, hakiki olma sorunudur, ruh, duruş sorunudur. Sorun, liderlik ve kadro sorunudur" diye konuştu.
Alçın, 1 Kasım seçiminin, CHP örgütlerinin, tabanının geleceğe yönelik umutlarında tahribat yarattığını savunarak, CHP'lilerin yorgun, yılgın, umutsuz ve hayal kırıklığı içinde olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473