banner564

Güzel bir proje hayat buldu

Değirmenlik Belediyesi Gündüz Bakım Merkezi 65 yaş ve üzeri 150 kişiye hizmet veriyor

Güzel bir proje hayat buldu
banner598
Melin DOBRAN

Değirmenlik Belediyesi Gündüz Bakım Merkezi, Meriç köyü girişinde 1 yıldan beridir faaliyet gösteriyor. 
65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara hitap eden merkez, kişilerin sosyalleşmesini ve yalnızlığını gidermesini amaçlıyor. 
Bu merkezde sağlığı korumaya ve geliştirmeye yönelik faaliyetler yapılıyor. Merkeze haftanın iki günü fizyoterapist, bir günü de müzik öğretmeni gidiyor. 
Katılımcıların sağlıklı beslenmesi açısından görevlendirilen diyetisyen ise diyabet hastalarına bilgi veriyor. 
Ayrıca Alzheimer hastaları için planlanan hafıza geliştirme çalışmasına, zihinlerini canlı tutmak için diğer katılımcılar da eşlik ediyor.

Merkezi çok sevdiler
Merkez Sorumlusu Uzman Hemşire Laden Serinsu Konuşur, Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı tüm köylerden katılım olduğunu söyledi. 150 civarındaki katılımcılara büyük bir iştahla hizmet edildiğinden söz eden Konuşur, onları mutlu görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. 
Ayrıca engelli vatandaşlar için ayrı engelli servisi bulunduğunu ifade eden Konuşur, tüm katılımcılara servis imkanı sağladıklarını ifade etti. Konuşur, “Merkezimiz saat 08.00-15.30 arası haftanın 5 günü hizmet veriyor. Devletin gönderdiği doktor haftanın bir günü tüm katılımcıları muayene ediyor. İstedikleri zaman tansiyon ve şeker ölçümü de yapıyoruz. Burada 1 yüksek hemşire, 3 şoför, 2 yardımcı ve 1 tane de temizlik hizmeti veren 7 personel görev yapıyor. Aylık 15 TL karşılığında isteyenler imkânlarımızdan yararlanabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Sosyalleşmelerini amaçlıyoruz”
Konuşur şunları kaydetti, “Bu projeyi yaparken, ev ev dolaşıp yaşlıların tansiyon ve şeker ölçümlerini yapıyorduk. Gün geçtikçe onların yalnızlıklarını gidermeye, sosyalleşmeye ihtiyaçları olduğunu gördük. Biz de bunları gördükten sonra onları bulundukları ortamdan çıkartıp, sosyal ortama katma hedefinde olduk. Katılımcılarımızın birçoğu yalnız yaşıyor. Biz de bu merkezi kurarak, onların faaliyette bulunmalarını ve yalnızlıklarını gidermelerini sağladık. Katılımcılar buraya kendi evlerinden yemek getirip, paylaşıyorlar. Birbirlerini tanıyıp, arkadaşlık kuruyorlar. El sanatları etkinliğinde neler yapabileceklerinin farkına vardırmak amacındayız. Katılımcılar sabahleyin merkezin bahçesinde spor yapıyor. Ardından da sosyal aktivitelere geçiyorlar. Bu proje AB ve Belediyenin katkılarıyla yapılmış bir projedir.”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473