banner564

Sürpriz isimler var

Seçim yarışına katılacak tüm partiler aday YSK’ya sundu

Sürpriz isimler var
banner598

 Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri için aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu.

CHP’nin önceki akşam basına sızan aday listesi, YSK’ye gidene kadar değişti. Mevcut vekiller Ali Şeker ve Özkan Yalım yeniden seçilecek sırada aday gösterildi. Basına sızan listede yer almadığı iddia edilen Ali Şeker daha önce 3. bölgeden vekil olurken,  24 Haziran için İstanbul 2.Bölge 8.sıradan aday gösterildi. Özkan Yalım ise Uşak 1. sıra adayı oldu. İzmir Milletvekili Tuncay Özkan önceki günkü listede İstanbul’dan aday gösterilirken, dün değişiklik yapılarak yeniden İzmir 1. bölgeden liste başı olarak aday yapıldı. KHK ile ihraç edilen anayasa hukukçusu akademisyen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ise İstanbul 1. bölge 9.sıradayken, 1.sıraya alındı.

İnce’nin ekibi listede
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ekibinden sayılan üç isim aday listesinde yer aldı. Halen Meclis Başkanvekili olan Yaşar Tüzün Bilecik 1. sıradan, Tanju Özcan Bolu 1.sıradan, Mehmet Göker Burdur 1.sıradan aday gösterildi. Emre Köprülü ise Tekirdağ dördüncü sırada yer bulabildi. 
İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Yener Bektaşoğlu, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan ise tekrar aday gösterilmedi.

MHP’de aday listesini YSK’ya sundu
MHP, 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri için aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösteren Milliyetçi Hareket Partisi'nin 600 kişilik milletvekili aday listesi belli oldu. Mehmet Parsak, Şefkat Çetin, Kenan Tanrıkulu gibi Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen isimler listede yer almadı.

İYİ Parti 600 kişilik listeyi verdi
Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimleri için gösterdiği 600 kişilik milletvekili aday listesi belli oldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyet milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Afyon'dan aday gösterildi.

SP’de sürpriz isimler var
SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu; "Kendi adaylarımızı kendi listemizden gösterdik. CHP listesi ile ilgili bir çalışmamız olmadı" dedi. Saadet Parti milletvekili listesinde ilk göze çarpan isimler HDP’den ayrılan Altan Tan, eski AK Partili Ahmet Faruk Ünsal, eski DYP’li Faris Özdemir ile Ergenekon operasyonları sürecinde gözaltına alınıp tutuklanan emekli hâkim Tanju Güvendir oldu. Eski AK Parti milletvekili Ahmet Faruk Ünsal da SP’den aday oldu. Ünsal, Mazlum-Der’in de yöneticiliğini yapmıştı.

HDP’de listeyi sundu
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi. HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ve beraberindeki heyet tarafından milletvekili aday listeleri YSK'ye getirildi.
Listeleri teslim ettikten sonra açıklama yapan Bilgen, 24 Haziran seçimleri için listelerini tam olarak, 600 milletvekili adayını teslim ettiklerini belirterek, kadın temsilinin en yüksek olduğu partilerinin, aday listesinde yine eşit temsiliyeti esas aldığını ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473