banner564

Tartışma başladı

CHP, 51 ilde ön seçim kararı aldı

Tartışma başladı
banner598
   Ön seçim yapılacak illerde 39 milletvekili kontenjanı parti yönetimine ayrıldı. Antalya'da 3. sıranın kontenjan olarak ayrılması kararı Baykal'a ön seçim mesajı olarak değerlendirilirken, Yalova için alınan 'merkez yoklaması' kararı da 'İnce ayar' olarak yorumlanıyor.
   CHP Parti Meclisi toplantısında alınan kar ile 85 seçim bölgesinin 55'inde milletvekili adayları ‘kontenjanlı’ hakim gözetiminde ön seçimle belirlenecek. Aralarında Eskişehir, Hatay ve Yalova’nın da bulunduğu 30 ilde merkez yoklaması, 10 ilde ise kontenjanlı parti örgütü gözetiminde eğilim yoklaması yapılacak. Toplantıya ilişkin kararları açıklayan CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç kontenjan uygulamasının olacağı “İstanbul, Ankara ve İzmir 1. sıra adayları kadın olacağını söyledi. Koç, Siyasi Partiler Yasası ve CHP İç Tüzüğü'nün öngördüğü kontenjan ve merkez adaylarının ise belirli seçim bölgelerinde kullanılacağını dile getirdi. 

Baykal’a kontenjan sürprizi 
Öte yandan ön seçim yapılacak olan Aydın’da 1, Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın memleketi ve seçim bölgesi Antalya’da ise 3. sıra kontenjana ayrıldı. CHP kulislerinde 2011 seçimlerinde CHP’nin 5 milletvekili çıkardığı Antalya’da aday olmayı düşünürse Baykal’ın Antalya’da ön seçime girerek aday olacağı dillendiriliyor. Baykal’ın geçen hafta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede ön seçim istediği öne sürülmüştü. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474