banner564

“Tek sorumlu hükümettir”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Mavi Marmara en büyük hatalardan birisiydi” dedi

“Tek sorumlu hükümettir”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mavi Marmara en büyük hatalardan birisiydi. Gazze'de Kızılay'ın çadırı var, yardım yapacaksan gönder." dedi. Esed'in yaptıklarını hiçbir zaman savunmadıklarını belirten kılıçdaroğlu, "Akan kanın sorumlusu siyasi iktidardır. TIR'larla oraya giden yardım malzemesi değildi, yardım malzemesi gizlenir mi? Gizlenmez. İki aylık iki haftalık ömrü kaldı dediniz. Oraya müdahale etmemeliydik. Suriye'ye silah göndermek Türkiye'ye yakışmaz." ifadesini kullandı.

Başkanlık sistemi 
NTV canlı yayınında soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemiyle ilgili "Bir üniversite kendi rektörünü seçemez mi? Üniversiteler rektörünü seçerler, kurallarını koyarız mesele biter. Kenan Evren'e göre hukuk sistemi oluşturulmuştur. Bu mantığın tamamen değişmesi lazım. Bu Parlamento'ya 'Gazi Parlamento' derken, 'bu Parlamento beceriksizdir' diyoruz, 'tüm yetkileri bana verin' diyoruz. Bu olamaz." diye konuştu. 

“Halkın seçtiği problem olmaz”
"Halk oyuyla cumhurbaşkanı seçilme modeli kaldırılabilir mi?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Kaldırılabilir. Parlamento'dan uzlaşmayla bir cumhurbaşkanı seçilebilir. Ama halk da seçebilir. Halkın seçtiği cumhurbaşkanının yetkisinin az olması da problem olmaz. Vesayeti kaldıracağımıza ağırlaştırıyoruz. Parlamento şu anda liderin ağzına bakıyor. Değişimden yanayız, demokrasiden yanayız." karşılığını verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474