banner564

“Trump ile  hem fikiriz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yapılması düşünülen operasyonla ilgili; "Son gelişmeler bizi bir müddet daha beklemeye itti" dedi

“Trump ile  hem fikiriz”
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'deki gelişmelerle ilgili; "Bizim kimsenin toprağında hakkında hukukunda gözümüz yoktur. Ama Suriye’de bize gelecek terör saldırılarına karşı tavrımız kesindir. Sayın Ruhani’ye de onu söyledim bizim derdimiz şu güvenlik noktasında sorunlarımızdan taviz veremeyiz bölgenin güvenliği bizim için esastır" ifadesinde bulundu. Erdoğan konuşmasına hem PKK hem de DEAŞ için ortadan kaldıracak bir hareket tarzı izleneceğini de eklerken, Fırat'ın doğusuna operasyonla ilgili; "Trump ile Suriye'de çok konuda hemfikiriz. Son gelişmeler bizi bir müddet daha beklemeye itti" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;
Çalışmalarıyla ülkemize yaptıkları hizmetleri ile her türlü takdiri hak eden firmalarımıza şükranlarımızı sunuyorum.
Sadece ilk 500 kuruluşumuz toplam hizmet ihracatımızın yarısından fazlasını gerçekleştirmiştir. 
Türkiye bugünlere kolay gelmemiştir. Hamle dönemleri önemlidir. Her ülkenin böyle dönemleri vardır. Bu dönemleri devam ettiremeyen ülkeler için yavaşlama ardından da duraklama dönemi gelir. Bu durumları atlatamayan ülke gerileme dönemine girerek iyice dibe çöker. Türkiye bu durumları hepsini yaşamıştır.
Özellikle 2.dünya savaşının öncesinde ve sonrasında gözle görülür bir içe kapanma ve gerileme dönemi yaşanmıştır.
Tesis ettiğimiz ve adeta gözümüz gibi baktığımız koruduğumuz istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye adeta yeniden küllerinden doğmuştur. 
23 buçuk milyar dola IMF’ye borçla devraldık 2013’te borcu sıfırladık. Şu an IMF ile borç ilişkimiz kalmadı. O dönem bitti. Yaptığımız iş milletimizin demokraside hayal ettiği Türkiye fotoğrafını okumaktır.

“Terör saldırılarına karşı tavrımız kesindir”
Şimdi birileri çıkar dış politikada şu anda yönetimin hali ortada der şu anda Türkiye’nin iktidarı yönetimi dış politikada destan yazmaktadır destan… Ve bunu dünyanın devleri ile birlikte yazmaktadır.
Bizim kimsenin toprağında hakkında hukukunda gözümüz yoktur. Ama Suriye’de bize gelecek terör saldırılarına karşı tavrımız kesindir. Dün sayın Ruhani’ye de onu söyledim bizim derdimiz şu güvenlik noktasında sorunlarımızdan taviz veremeyiz bölgenin güvenliği bizim için esastır.
Suriye’de devam eden hadiseler hem insani hem de güvenlik boyutuyla ülkemizle doğrudan ilişkilidir. Suriye’nin Irak’ın Kafkasya’nın yaşadığı sıkıntılar bize de yansır.
Trump’la yaptığımız görüşmede bize şunu söyledi; Buradan DEAŞ’ı temizler misiniz? dedi, temizleriz daha önce de temizledik yeter ki siz bize gerekli lojistik desteği verin. Bundan sonra da bu terör gruplarını etkisiz hale getirebilecek bir Özgür Suriye Ordusu’na ve Mehmetçiklere sahibiz. Çekilmeye başladılar, hedef bu.

“Bir müddet daha bekleyeceğiz”
Suriye kaynaklı terör tehditlerini ortadan kaldırdığımızda bu büyük coğrafyanın yeniden imar ve inşa safasına da geçebiliriz.
Fırat'ın doğusuna harekat başlatacağımızı açıklamıştık. Son gelişmeler bizi bir müddet daha beklemeye itti.
Türkiye son 16 yıl her alanda başarı hikayeleriyle geçmiştir. Son 5-6 yılda maruz kaldığımız saldırılar bunu göstermektedir. Milletimiz oynanan oyunu görmüştür. Ekonomimizi bu güzel zeminde büyüterek 2023 hedeflerimize ulaşacağız. 
Türkiye’ye diz çöktürmek düne göre kat be kat zorlaşmıştır. Bu güzel ülkemizi hep beraber yücelteceğiz ve yükselteceğiz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474