banner564

“Gürültüden uyuyamıyoruz”

Namık Kemal Mahallesi sakinleri, geç saatlere kadar çalışan atölyeden dolayı canlarından bezdiklerini söylüyor

“Gürültüden uyuyamıyoruz”
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde bulunan Namık Kemal Mahallesi’nin ortasına kurulan bir atölyenin hafta sonları dâhil geç saatlere kadar çalışarak bölge sakinlerine rahatsızlık verdiği ileri sürüldü. Diyalog muhabirine ulaşan mahalle sakinleri, gece geç saatlere kadar atölyeden gelen gürültü nedeniyle oldukça rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.
Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Oğuzhan Karabulut, bakanlık ve çevre dairesine başvurmalarına rağmen hiçbir önlem alınmadığını dile getirdi. Atölyenin, hafta sonlarında da olmak üzere geç saatlere kadar çalışmaya devam ettiğini ve her geçen gün mahalle sakinlerinin rahatsızlıklarının arttığını belirten Karabulut, gereken önlemin alınmaması halinde gerekirse eylem yapacaklarını ifade etti.
Karasaç: Çok rahatsızım
Evi atölyenin karşısında bulunan mahalle sakini Yadigar Karasaç ise yaşadıklarını sıkıntıları anlattı. Karasaç şunları söyledi: 
“Her gün geç saatlere kadar çalışıyorlar. Cumartesi Pazar bile durmuyorlar.  Astım ve tansiyon hastasıyım ve seslerden rahatsız oluyorum. Çalışmasınlar demiyorum ancak en azından geç saatlere kadar çalışmasınlar. Bu bölgedeki tüm esnaflar cumartesi günü saat 14.00’ten sonra çalışmıyorlar. Şikâyetlerimiz de hiçbir merci tarafından dikkate alınmıyor.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473