banner564

İkisi de yıkıldı

Belediyenin ambarından 70 akü çalan ve 3 bin 200 TL karşılığında 23 tanesini satan Özay Takımcılar’a 8 ay,  Gökhan Takımcılar’a da 18 ay hapislik verildi

İkisi de yıkıldı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Belediyesi’nin ambarından 70 akü çalan ve bunun 23 tanesini satarak 3 bin 200 TL parayı sahtekârlıkla temin eden Özay Takımcılar ile Gökhan Takımcılar, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak cezalandırıldı. Mahkeme Özay Takımcılar’ı 8, Gökhan Takımcılar’ı ise 18 ay hapse mahkûm etti.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı açıklayan Yargıç Hazal Hacımulla, sanıkların mülkiyet hakkına karşı işlenmiş olan ağır bir suç olduğunu vurguladı. 
Bu tür suçların son zamanlarda yaygınlaştığına dikkat çeken Hacımulla, yaygınlaşmakta olan suç türlerinin önlenmesinde mahkemelere büyük görevler düştüğünü belirtti. 

Suçu planlayarak işlediler
Sanıkların suçu planlı şekilde işlediklerine dikkat çeken Hacımulla, sanıkların, pişmanlık duymadan, çalmış oldukları akülerden 23 tanesini satarak 3 bin 200 TL maddi kazanç elde ettiklerine de vurgu yaptı. 
Sanıklara hapislik dışında bir ceza takdir edilmesinin mümkün olamayacağı sonucuna vardıklarını belirten Hacımulla, sanık 2 Gökhan Takımcılar’ın benzeri sabıkalarına ve hapisten çıtıktan kısa süre sonra yeniden suç işlediğine de değinerek bunun sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olduğunu ifade etti. Yargıç, sanık 1 Özay Takımcılar’ı 8 ay, sanık 2 Gökhan Takımcılar’ı ise 18 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474