banner564

Türk lokumu ikram edildi

2 bin yolcusu ve 990 personeli ile Marmaris’e demirleyen dev kruvaziyer "Queen Victoria", mehter takımı ile karşılandı

Türk lokumu ikram edildi
banner598
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı kraliçesinin adını taşıyan dev kruvaziyer "Queen Victoria" Marmaris'e geldi. 
Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırılan geminin ilçeye ilk seferi olması dolayısıyla yolcular için karşılama töreni düzenlendi. Mehter takımıyla karşılanan yolculara Türk lokumu ikram edildi ve nazar boncuğu hediye edildi. Yolculara ilçeyi tanıtıcı broşürler dağıtıldı. 
Gemide çoğu İngiliz, yaklaşık 2 bin yolcu ve 990 personel bulunduğu belirtildi. Gemiden gruplar halinde ayrılan turistlerin bir kısmı, günlük turlara katıldı, bazıları ise ilçe merkezini gezdi. Yolcular, yat limanı ve Marmaris Kapalı Çarşısı'nda yoğunluk oluşturdu. 
Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Queen Victoria"nın dünya kruvaziyer tarihinin ilk seferlerini başlatmakla isim yapmış Cunard firmasına ait olduğunu söyledi. 
Bu İngiliz transatlantik firmasının geçen hafta 175. kuruluş yılını kutladığına dikkati çeken Tugay, "Çok prestijli olan bu firmanın gemileri genelde İngiliz turistler tarafından tercih ediliyor. Geminin Marmaris'e ilk seferi olduğu için, yolcular için karşılama töreni düzenledik. Bu sezon ilçemize bir sefer daha yapacak. Bu gibi sektörün klasikleşmiş gemileri Marmaris'i rotalarında tuttukları için gururluyuz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474