banner564

Türkiye tek yürek

Gazze’de yaşanan zulme karşı binlerce kişi İstanbul Yenikapı’da bir araya geldi

Türkiye tek yürek
banner598

 İstanbul Yenikapı’da "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek" mitingi düzenlendi. Mitinge yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı bildirildi. Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun takip ettiği mitinge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce, miting için geniş güvenlik önlemleri alınırken, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah vatandaşlara seslendi.

Erdoğan: Kudüs bir semboldür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek" mitinginde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müstesna bir günü yaşadıklarını belirterek, kalbi Kudüs için atan, öfkesi Kudüs için kabaran, yüreği Kudüs için yanan yüz milyonların sesi olarak bugün Yenikapı'da bulunan herkesi selamladığını ifade etti. Erdoğan, "Kudüs davası hepimizin davasıdır." diyerek mitinge katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı 
Erdoğan, "Biliyor musunuz Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu şiddetin adı soykırımdır
Başbakan Binali Yıldırım ise "Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD Başkanı bu zulme ortak olmuştur. Bu şiddetin adı soykırımdır, etnik temizliktir. Filistin Türkiye'nin meselesidir, milletimizin meselesidir" dedi.

Hamdallah: Trump büyük bir yanlışın içindedir
Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ise "Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü üstlenmektedir. Dünyada mazlumların sesi olmuştur. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içindedir. Başkenti Kudüs’e taşımakla büyük bir hata yapmıştır .”dedi.

Bahçeli: Zulme seyirci olmayacağız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Zulüm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır. Zulme seyirci olmayacağız. Kudüs düşerse tarih düşer" dedi. 

Kahraman: İsrail'i en sert şekilde lanetliyoruz
TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, "Hafta başında silahsız 62 Filistinli kardeşimizi katledip 3 bine yakın insanımızı yaraladılar. Bu katliamı gerçekleştiren terörist İsrail'i en sert şekilde lanetliyoruz" dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474