banner564

Türkiye’den çağrı

Cumhurbaşkanı Gül, "Öncelik ateşkesin sağlanıp , Filistinli çoluk çocuk masum insanların kanının akmasının önlenmesi" dedi

Türkiye’den çağrı
banner598
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle iki günlük ziyaret kapsamında İstanbul'a gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, 10 gündür bütün dünyanın Filistinlilere karşı özellikle Gazze'deki İsrail saldırılarını büyük bir kaygıyla takip ettiğini belirterek "Şiddet giderek tırmanıyor, 60 yıldır zaten eziyet çeken, zulüm gören, işgal altında olan, şehitler veren, gözyaşı döken, ızdıraplar içinde olan Filistin halkı bu mübarek ramazan ayı içerisinde yeniden büyük çileler çekmeye başladı" dedi. Böyle bir süreç içinde Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye istişareler için geldiğine işaret eden Gül, son görüşmelerinden bu yana Filistin'de çok olumlu gelişmeler olduğunu, herkesin canı gönülden arzu ettiği ulusal uzlaşının gerçekleştiğini hatırlattı.  

Abbas: Türkiye Filistin meselesinde temel
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise , "Türkiye ile istişare içinde bulunuyoruz ve bunu devam ettireceğiz" dedi.  Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi Filistin meselesinde "temel ortak" olarak gördüklerini dile getirdi. Abbas, "Her zaman olduğu gibi yine aynı şekilde, Türkiye ile iletişimimizi ve bağlantılarımızı devamlı olarak sürdürüyoruz. Biz bunu yaparken, isterse büyük olaylar olsun, şimdi Gazze'de olduğu gibi veya siyasi düzeyde bazı gelişmelere ilişkin olsun, sürekli biz Türkiye ile istişare içinde bulunuyoruz ve bunu devam ettireceğiz" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473