banner564

Varislere mesaj

Rahmetli Özhan Canaydın’ın sahibi olduğu tekstil firmasının işçileri, haklarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı

Varislere mesaj
banner598
Bursa'da bir tekstil firmasının işçileri, haklarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.  Galatasaray'ın eski kulüp başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın varislerinin sahibi olduğu ve daha önce iflası açıklanan tekstil firmasının işçileri, Orhangazi Parkı'nda toplandı. Maaş ve tazminatlarını alamadıklarını öne süren grup adına basın açıklaması yapan Tuncay Yılmaz, toplanma nedenlerinin alacaklarının ödenmesi için seslerini duyurmak olduğunu söyledi.
Hukuki muhataplarının şirket, vicdani muhataplarının Murat Canaydın, manevi muhataplarının ise merhum Özhan Canaydın olduğunu belirten Yılmaz, "Murat Canaydın, firmaya ilk haciz geldiği günden beri sürekli sizi dinledik. Bize, 'ben sağ ve burada olduğum sürece tüm haklarınızı kuruşu kuruşuna kadar alacaksınız' diye söz verdiniz. Bu konuda size güvenmemizi ve inanmamızı söylediniz ancak gelinen noktada yaklaşık 2 yıldır bir arpa boyu yol alınamadı. Hatta iflas halinde almaya hak kazandığımız maaşlarımızı dahi çoğumuz alamadı" diye konuştu. 
Firmanın, sürecin başında yapılan hacizle mağduriyetini ilan ettiğini, tüm çalışanlarını buna inandırdığını savunan Yılmaz, "Bu yüzden şirket çalışanları, rahmetli Özhan Canaydın'a saygı ve sevgisinden dolayı her şeye rağmen hiçbir saygısızlık yapmadan ve sosyal taşkınlık göstermeden sizlere güvenerek sabırla beklemiştir. Lütfen kendi özvarlıklarınızı harekete geçiriniz ve emeğimizin karşılığını ödeyiniz. Rahmetli Canaydın da sağ olsaydı bunu böyle yapardı. Çünkü toplum içinde başı dik gezmenin ne olduğunu en iyi o bilirdi" ifadesini kullandı.Yılmaz, haklarını alıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini bildirdi.
Açıklamanın ardından işçiler, pankartlar ve sloganlarla tepkilerini gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473