banner564

Vural’dan Davutoğlu’na tepki

MHP Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara Garı önündeki saldırıları gerçekleştiren canlı bombalar için söylediği sözlere tepki gösterdi.

Vural’dan Davutoğlu’na tepki
banner598
Vural, "Canlı bomba olduğunu biliyoruz, yakalayamıyoruz. Hukuk devleti var, demokratik hak ve özgürlükler var diyor. Takip etmekten aciz misiniz? Bırak tutuklamayı da önleyici gözaltını çıkaran makul şüphe diyorsunuz. Bunlar makul değil mi, makbul mü?" diye sordu.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Ankara Garı'ndaki patlamayı değerlendirdi. Ülkenin her gün yeni bir terör olayıyla karşı karşıya olduğunu belirten Vural şunları söyledi:
"Cumartesi günü terörün acımasız yüzü Ankara Garı'nda kendini gösterdi. 98 vatandaşımız hayatını kaybetti birçoğu yaralandı. İki askerimiz Erzurum'da, bir askerimiz Şırnak'ta şehit edildi. Hepimizin başı sağ olsun. Levent Kırca vefat etti. Alah rahmet eylesin. Bugünkü tabloya bakıldığında maalesef terör örgütleri Türkiye'yi adeta serbest terör bölgesi haline getirdi. Asıl sorgulanması gereken Türkiye'nin bu konuma getirilmesidir. Sadece belli bir olayın aydınlatılmasından ziyade, zemin hazırlayan politikaların sorumlularının sorgulanması gerekmektedir. Politikalar bu bataklığın kaynağıdır. Verilen her taviz terör örgütünü güçlendirmiştir."
Hükümeti Suruç bağlantısından yola çıkıp iz sürmemekle eleştiren Oktay Vural  sözlerini şöyle sürdürdü: 
"'Canlı bomba olduğunu biliyoruz, yakalayamıyoruz. Hukuk devleti var, demokratik hak ve özgürlükler var' diyor. Takip etmekten aciz misiniz? Bırak tutuklamayı da önleyici gözaltını çıkaran makul şüphe diyorsunuz. Bunlar makul değil mi, makbul mü? Eyleme geçmeden tutuklayamıyormuş. Zihniyete bakın ya! Eyleme geçtikten sonra yakalayacaklar. Bunların anladığı canlı bomba ölüyor ve adalete teslim ediliyor."

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473