banner564

Kültür elçileri yetişiyor

Mehmetçik Belediyesi bölgenin tanıtımını hedefleyen projesini kamuoyu ile paylaştı

Kültür elçileri yetişiyor
banner598
Mehmetçik Belediyesi’nin özelde Mehmetçik genelde Karpaz’ın sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gelişimini sağlamayı hedefleyen projesi “Kültür Elçilerini Yetiştiriyoruz” tanıtıldı. Proje kapsamında 7 alanda eğitim alacak öğrenciler 13 Aralık’taki festivalde ürünlerini sergileyip satışını yapacak.
Projenin tanıtımı için Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde dün saat 14.00’te yapılan basın toplantısına Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Festival Komitesi üyesi Zekai Altan, projeye gönüllü katılım gösteren köy halkı ve eğitmenler ile proje kapsamında eğitim alacak öğrenciler katıldı.
Belediye Başkanı Sarıçizmeli, ülkede bir ilk olarak, çeşitli nedenlerle yok olmaya yüz tutmuş Kıbrıs kültürünün nesilden nesile devamını sağlamak amacıyla başlatılan projenin, sürdürülebilir bir anlayış ve kararlılık içerdiğini söyledi.
Festival Komitesi Üyesi Zekai Altan da basın toplantısında yaptığı konuşmada, “proje sözde değil, özde bir projedir” ifadelerini kullandığı konuşmasında, Kıbrıs folkloru ve kültürünü sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474