banner564

Yeni eylem planı yolda

Bülent Arınç, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecindeki kararlılığına vurgu yaptı

Yeni eylem planı yolda
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü  Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Toplantıda bazı bakanların sunum yaptığını bildiren Arınç, "Öncelikle  çalışmalarımızın temelini ve daha çok vakit ayırdığımız için birinci planda önem verdiğimiz konu, Avrupa Birliği konusu oldu" diye konuştu.
Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda bir çalışma yapılması talimatı verdiğini, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'ın da Avrupa Birliği katılım süreci çalışmaları hakkında etraflı bir sunum yaptığını söyledi.
Arınç, şunları belirtti: 
"Avrupa Birliği sürecinin masaya yatırıldığını ve bu konuda çok önemli kararlar alındığını rahatlıkla söyleyebilirim. Avrupa Birliği'ne yeni ama takvimleştirilmiş yani süreç içinde, belirli zaman dilimleri içinde gerçekleştirilecek bir eylem planı yapılıyor. Bunun hazırlığı yapılmıştı, taslağı üzerinde çalışmalar gözden geçirildi. Bu eylem planı hazırlığı mademki takvimleştirilmiş olarak ifade ediyorum, bugünkü günden itibaren 2014 sonuna kadar, takriben 3,5 aylık bir takvim içerisinde bir eylem planı, 2015 Ocak'tan, muhtemelen haziran ayında yapılacak seçimlere kadar ikinci bir eylem planı, 2015 seçimlerinden sonra 2019'a kadar da bir eylem planı olarak dikkat çekici bir çalışma üzerinde duruyoruz.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473