banner564

“Zevk alacağız”

HDP'den Kılıçdaroğlu'nun İzmir adaylığına destek geldi

“Zevk alacağız”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den milletvekili adaylığını değerlendiren HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, "Bizi olumlu etkiler. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bizi de heyecanlandırdı. Bir siyasi partinin genel başkanı ile İzmir'de yarışmaktan zevk alacağız."
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun İzmir'den milletvekili adaylığı, İzmir'den Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ gibi iddialı isimlerle seçime gireceği belirtilen HDP'de 'ön alma' olarak yorumlandı.

Hesaplaşmanın bir ürünüdür
HDP İzmir İl Başkanı Cavut Uğur, Kılıçdaroğlu'nun İzmir adaylığının HDP'ye kaymayı önleyemeyeceğini ileri sürerek, şöyle konuştu: "CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın Ankara 'dan, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Antalya'dan önseçime girdiği bir ortamda Kılıçdaroğlu'nun kontenjan adayı olması beklenemezdi. Bu karar tamamen CHP'nin kendi içindeki hesaplaşmanın bir ürünüdür. 
“Bizi de heyecanlandırdı”
HDP olarak bizi etkilemez. Ancak CHP şunu düşünmüş olabilir. HDP'nin İzmir'de çok iddialı isimlerle seçime girecek olması CHP'den çok ciddi bir kaybı da beraberinde getiriyor. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bu kaymaya yönelik bir hamle olabilir. Ancak bizi olumlu etkiler. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı bizi de heyecanlandırdı. Bir siyasi partinin genel başkanı ile İzmir'de yarışmaktan zevk alacağız."

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474