banner564

Çalışmalar tamamlandı

Baf Hamamı ve Çerkez Camisi’nde etkinlik düzenlendi

Çalışmalar tamamlandı
banner598
Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin, liderler tarafından onaylanan öncelikle müdahale edilmesi kararlaştırılan eserler listesinde yer alan Aşağı Baf’taki Osmanlı Hamamı ve Limasol’daki Çerkez Camisi’nde koruma ve güçlendirme çalışmalarının başarıyla tamamlanması vesilesiyle önceki gün, her iki eserde de etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe Kültürel Miras Teknik Komitesi Eşbaşkanları Ali Tuncay ve Takis Hadjidemetriou, yabancı diplomatlar, Danışma Komitesi’nde görev yapan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum uzmanlar, AB Destek Ofisi Başkanı Alessandra Viezzer ve UNDP-PFF sorumlusu Tiziana Zennaro da katıldı.
Aşağı Baf’taki Osmanlı Hamamı’nda yapılan etkinlikte konuşan Teknik Komite’nin Kıbrıslı Türk Eşbaşkanı Tuncay, komitenin çalışmalarını her iki tarafın liderleri ile kurumlarının destek ve yönlendirmesiyle yürütmekte olduklarını belirtti.
Kıbrıslı Rum Eşbaşkan Hadjidemetriou, Kültürel Miras Teknik Komitesi bünyesinde yürütülmekte olan çalışmalarının kültürel mirası bir çatışma unsuru olmaktan çıkartıp bir işbirliği unsuru haline getirdiğini belirterek, kültür ve kültürel mirasın Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar arasında güvenin tesisine ve dolayısıyla da Kıbrıs sorununun çözümüne önemli katkıları olabileceğine vurgu yaptı.
AB Destek Ofisi Başkanı Alessandra Viezzer, mali katkı yapmakta oldukları Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin çalışmalarının sonuçlarının 2015 yılıyla birlikte artan bir ivmeyle devam ettiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473