banner564

“Zor dönemler geçti”

Başbakan Davutoğlu, “Şundan emin olunuz; Türkiye artık ayağına takılan prangaları kırmıştır, bundan sonra Türkiye’nin önünde kimse duramayacaktır” dedi

“Zor dönemler geçti”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla temaslarda bulunduğu Avustralya’nın Brisbane kentinde, Türk sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi. Davutoğlu, Griffth Üniversitesi Queensland Sanat Koleji'ndeki buluşmada, 50 yıl önce, Türkiye’nin her bir köşesinden Avustralya’ya gelenlerin nasıl özlemle vatanlarını hasretle zihinlerinde canlandırdığını görür gibi olduğunu söyledi.

"İki şeyi hiç ihmal etmedim"
Türkiye’nin, artık vatandaşların iş aramak üzere uzak diyarlara gitmek zorunda kaldığı bir ülke olmadığını, aksine dışarıdan göçlerle, çevresinde çok zor durumdaki insanların ve iş arayanların dahi gıptayla baktığı, güvenlik alanı ve iş imkanı olarak gördüğü bir ülke olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:
“Zor dönemlerden geçtik. Zorlu süreçlerin içinde kimi zaman ekonomik krizlerle, kimi zaman deprem gibi tabii afetlerle bugünlere  kadar ülkemizi en iyi şartlara ulaştırmak için çalışarak, gayret sarf ederek geldik. Ne zaman yurt dışına çıksam hangi ülkeye gidersem gideyim iki şeyi hiç ihmal etmedim, en azından etmemeye çalıştım; birisi eğer orada bir şehitliğimiz varsa mutlaka o şehitliği ziyaret edip ecdadımızın, dedelerimizin ruhlarını şad etmek için oralara ziyarette bulunmak. Avustralya’da bulunmasa dahi birçok çevre ülkelerde, birçok ülkede, Myanmar’a kadar ülkede şehitliklerimiz var. İkincisi de vatandaşlarımızla buluşmak. Sizlerle buluşmak bize başlı başına büyük bir heyecan veriyor, mutluluk veriyor, azmimizi ve şevkimizi artırıyor. Hepinize teşekkür borçluyuz. Teşekkür borçluyuz çünkü siz ve sizin babalarınız, Avustralya’ya, uzak diyarlara gelirken helal rızk için geldiler ama bir konuda da çok kararlı geldiler. Türkiye ile bağlarını koparmadılar, dilleriyle, inançlarıyla, kültürleriyle, varlıklarını devam ettirme konusunda örnek bir tavır sergilediler. Aksi takdirde çok kısa sürede ikinci, üçüncü nesilde kültürel bağlarda bir şekilde zayıflama görülebilirdi ama görmüyorsak eğer bir kısmı Allah’ın rahmetine kavuşmuş olan o ilk öncülere teşekkür borçluyuz."

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473