banner564

Çağlayan’da şen günler

4 Eylül’e kadar devam edecek olan Lefkoşa Halk Dansları Festivali başladı

Çağlayan’da şen günler
banner598
Kültür-sanat alanında faaliyet gösteren 5 sivil toplum örgütü, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Gençlik Dairesi’nin birlikte organize ettiği “10. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali” önceki gün gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında eski Çağlayan bayram yeri ruhunu da hatırlatma düşüncesiyle Çağlayan Parkı’nda yer alan Festivalin ilk gecesinde konuşmaların ardından saat 21.00’den itibaren halk dansları gösterileri, müzik performansı ve açık hava sinema gösterimi yer aldı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı gecede yaptığı konuşmada Lefkoşa’nın festivaline yeniden kavuştuğunu belirterek üç yıl aradan sonra festivalin beş örgüt ve Gençlik Dairesiyle birlikte organize edildiğini vurguladı.
“Halkın katkı koymadığı hiç bir mekan ve hiç bir park var olamaz, eski canlılığını kavuşamaz” diyen LTB Başkanı Harmancı, Çağlayan’a ismini veren Hüseyin Çağlayan ve bölgenin tanınan isimleri Ali Korun, Resa Budak ile Zeka Bey’i de rahmetle andı.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474