banner564

Çocuklar sevimli dostları ile tanştı

YDÜ Hayvan Hastanesi erken yaşta hayvan sevgisinin aşılanmasına yönelik festival düzenledi

Çocuklar sevimli dostları ile tanştı
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirdiği festival büyük ilgi gördü.
YDÜ’den yapılan açıklamada; Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Hayvan Hastanesi’nin erken yaşta hayvan sevgisinin aşılanmasına yönelik festival düzenledi.
Hayvanlarla kurulan bağın, çocuğun arkadaşlık duygusunun gelişimine katkıda bulunduğunun pek çok çevre tarafından kabul edildiğini söyleyen YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, “Bu ilişki sayesinde, çocuklarımız daha hoşgörülü, daha paylaşımcı, daha anlayışlı, farklılığa daha açık oluyorlar. Veteriner Fakültemiz ve Hayvan Hastanemizin öncülüğünde gerçekleştirilen bu tür etkinliklerle üniversitemiz ülkemizde erken yaşta hayvan sevgisinin kazandırılmasını hedeflemektedir” dedi.
Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene de festival kapsamında çocuklara “hayvanlara nasıl davranılmalı?, hayvan sahibi olmanın sorumlulukları nelerdir? eğer bir hayvan sahiplenmek istiyorsak neler yapmalıyız? kedi, köpek, kuş ve balık bakımı nasıl olmalı?” gibi önemli konularda bilgiler verildiğini söyledi.

Köpek Güzellik Yarışması… 
Hayvan severlerin büyük ilgi gösterdiği festival kapsamında bir de güzellik yarışmasının gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Barış eski Güzeli Ceyda Tatlı, Türkiye’nin tanınmış kopek eğitmeni Tarkan Özvardar, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Özgencil ile katılımcılardan bir kişiden oluşan jurinin “En Yakışılkı Prens”, “En Güzel Prenses”, “En Sempatik” ve “En Süslü” kategorilerinde ödüllerin verildiğine yer verildi.


Polis narkotik köpekleri …
Kurulan stantlarda sokak hayvanları yararına satışların da  yapıldı festivalde Polis narkotik köpeklerinin saklanan maddeleri bulmakta gösterdikleri üstün performansının hayranlık yarattığı vurgulandı.  

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474