banner564

Merit sponsorluğunda Kemal Saraçoğlu Vakfı yararına düzenlenen yemek büyük ilgi topladı

Anlamlı etkinlik

Merit sponsorluğunda Kemal Saraçoğlu Vakfı yararına düzenlenen yemek büyük ilgi topladı
banner598

Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Merit Royal Hotel, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına düzenlenen dayanışma yemeğine ev sahipliği yaptı. 
  Merit Royal Premium Balo Salonu’nda gerçekleşen dayanışma yemeğine yoğun bir katılım oldu. Etkinliğe, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Milletvekilleri Gülşah Sanver Manavoğlu ve Jale Refik Rogers,  Kemal Saraçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer, Mütevelli Heyeti Üyeleri ve Vakıf personelinin yanı sıra Güney Kıbrıs’tan ve iş dünyasından pek çok seçkin konuk katıldı.
   Kanser ve lösemi ile mücadele konusunda toplumu bilinçlendirmek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen dayanışma yemeğinden elde edilen gelirin tamamı kanser sürecindeki çocukların tedavi, eğitim, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılacak.

Aşık Mene’den anlamlı bağış
Dayanışma yemeğinde satışa sunulan çekiliş kurdelaları ile kanser sürecindeki çocuklar ve aileleri için bağış toplandı. Geceye renk katan ve numaralı kurdelalar arasından yapılan çekilişte kazanan kişiye, Ressam Aşık Mene’nin Vakfa bağışladığı tablo hediye edildi. 

Tatar: Mutluluk duyuyorum
Etkinlikte konuşma yapan Başbakan Ersin Tatar, bu önemli akşama katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek başarılı çalışmalarından dolayı Vakıf Başkanı Nevhiz Özer’i kutladı. Kendisinin de Vakfın Kurucu Üyelerinden biri olduğunu belirten Tatar, Kemal Saraçoğlu ismini yaşatmak üzere 18 yıldır böylesi anlamlı bir sürecin devam ettiriliyor olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Tatar, 18 yıl gibi uzun bir zamanda yapılan tüm çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine son verdi.
   Dayanışma yemeğinde konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, ortaokul ve lise yıllarından arkadaşı olan Şua Saraçoğlu’nun oğlu Kemal’i kaybetmesi sonrasında, Vakfın kuruluş süreci içerisindeki çalışmalara değinerek örnek teşkil edebilecek bir Vakfın ortaya çıktığını belirtti. Sucuoğlu, bu Vakfın 18 yıllık süre içerisinde topluma örnek faaliyetlerde bulunması ve sağlık konusunda sürekli eğitim vermesi, aynı zamanda donörlere ulaşması, Güney Kıbrıs’la ortak yapılan kan ve tükürük bağışları ve örneklemeleriyle kemik iliği anlamında bir ortak havuzun oluşmasının birçok çocuk ve yetişkine can verdiğini kaydetti.

Nevhiz Özer bilgi verdi

   Gecenin açılış konuşmasını yapan Kemal Saraçoğlu Vakfı Başkanı Nevhiz Özer, “Bağışçılar sayesinde 2018 yılında, kanser sürecindeki çocuklar ve aileleri için 600 bin Türk Lirası harcandı” dedi.
 Vakfa her zaman destek veren Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş’a sonsuz teşekkürlerini sunan ve Kemal Saraçoğlu Vakfı’nın, sadece toplumdan gelen bağışlarla faaliyetlerini gerçekleştirdiğini ifade eden Özer, bu bağışlar sayesinde kanser sürecinde olan 79 üye çocuk ve ailesine tedavi, eğitim, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmeti verdiklerini, onların yaşadıkları problemlere kalıcı çözümler getirebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürdürklerini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473