banner564

Mutfağın şampiyonları

Merit Lefkoşa’nın gururu olan genç aşçılar, İstanbul’dan ödüllerle döndü

Mutfağın şampiyonları
banner598

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yemek yarışmasında; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve  Merit Lefkoşa Hotel adına yarışan, Merit Lefkoşa Hotel Ala Carte Cheif Departie  Selcan Biryılmaz  “modern kuzine dalında” altın madalya,  “restoran tatlı tabağı dalında” altın madalya, “balık dalında” gümüş madalya, “yılın aşk yemeği dalında” bronz madalya; Demi Chief Ali Damdelen ise  “kuzu yemeği dalında” gümüş madalya, “yılın aşk yemeği dalında”  bronz madalya kazandı.

Adamıza ödüllerle dönen genç ve yetenekli şeflerin başarılarını takdir amacı ile Merit Lefkoşa Hotel’de  bir ödül töreni gerçekleştirildi.

Biryılmaz: Güçlü takımlarla yarıştık
Yarışmadan ödüllerle dönmenin sevincini ve gururunu taşıyan takım kaptanı Selcan Biryılmaz şunları söyledi,  “Herşey den önce orada gerçekten çok güçlü takımlara karşı yarışıyoruz.  Belki çok çok az şansımız vardı, ama sonuna kadar mücadele ettik. Yemeklerimizin hazırlık aşamalarında tamamen Kuzey Kıbrıs’a ait doğal ürünler kullandık ve bunun karşılığını da fazlasıyla aldık. Dilerimki gelişen dünya ile beraber gelişen mutfak kültüründe de dünyada ön sıralarda olmak için  Kıbrıs mutfağını en iyi şekilde temsil edecek genç aşçıları mutfağımıza kazandırıp onların yollarını açıp, önderlik edebiliriz. Şuan ki mevcut çıtayı daha üst seviyeye çıkartmak için yeni bakış açıları farklı gözlerin değerlendirmeleri bizler için çok çok önemli. Genç aşçılarımız kendi ürünlerimize kendi topraklarımızda yetişen lezzetlerimize sahip çıkmalıdır. 
Bir Kıbrıslı Türk olarak ülkemizi  uluslararası alanda en iyi şekilde temsil ettiğimiz için hem de emeğimizin  karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Ayrıca bu yarışmanın sonuçları bizim için Kıbrıslı gençlerin istediği zaman neleri başarabildiğinin kanıtıdır. Yarışmaya hazırlanırken tüm çabalarımız bunu kanıtlamak  yönündeydi.”  Bu başarının bireysel değil taşın altına elini koyan herkesin emeği olduğunuda dile getiren Biryılmaz,  “Herzaman desteklerini esirgemeyen  başta Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine Gürses ve Tüm Net Holding Yönetimine sonrasında da tüm çalışma arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürü borç biliriz.” 

Gürses: Bizleri gururlandırdılar
Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine Gürses; “Daha önce de ödülleriyle bizi gurulandıran Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mutfak Sanatları Bölümünde öğrencilikleri süresince stajyer olarak otelimizde görev yaparak mesleki kariyerlerine başlayan ve en yüksek derecelerle mezun olan , A’la Carte Chief Selcan Biryılmaz ve Demi Chief Ali Damdelen, yetmişin üzerinde kategoride yarışan 28 ülkeden, 2500’den fazla aşçının kıyasıya yarıştığı yarışmadan ödüllerle dönerek bizleri yine gururlandırdılar ” sözleri ile  yetenekli şeflere Merit Otelleri adına teşekkürlerini sunarak, başarılı ve disiplinli çalışmalarından dolayı madalya beratı ve ödüllerini taktim etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473