banner564

442 kadın şiddet mağduru

Bakan Akansoy, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin kısa süre sonra faaliyete geçeceğini açıkladı

442 kadın şiddet mağduru
banner598

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, 17 Kasım 2014’te Meclis’te oybirliğiyle geçen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasası çerçevesinde kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin, kısa süre sonra bakanlıkları bünyesinde hizmet vermeye başlayacağını, bu kapsamda şiddete müdahale birimleri oluşturulacağını açıkladı.

Akansoy, “Yeniden şiddete uğrama, evsiz kalma, maddi sıkıntı, çocuklarını kaybetme endişesi yaşayan kadınlar şiddete uğradığını gizliyor, yardım almayı kabul etmiyor” dedi.
2013-2014 yılında 245, 2014-2015 yılında 197 kadının aile içinde şiddete uğradığını belirten Akansoy, 2 yılda şiddet gören kadın sayısının 442’ye ulaştığını belirtti.
Polise bildirimde bulunan kadınların tümünün fiziksel şiddet gördüğünü kaydeden Asım Akansoy, “Şiddete uğrayan kadınların sadece yüzde 10’unun bildirimde bulunduğu göz önüne alındığında, bu sayı küçümsenmeyecek oranda” dedi

Polislere ve sağlık çalışanlarına bilgi verildi
Bu kapsamda, kadının, insan haklarının ve toplumsal statüsünün korunmasını, geliştirilmesini, kadına yönelik şiddetin önlenmesini ve şiddet vakalarına anında müdahale etmeyi hedefleyen dairenin yapısı ve Aile Yasası konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde DÜN sabah yapılan toplantıda polislere ve acillerde görevli sağlık çalışanlarına bilgi verildi.

Derya, Murat ve Gülbahar sunum yaptı
Toplantıda CTP milletvekili Doğuş Derya, Hukukçu Aslı Murat ve ülkeye Türkiye’den konuk olarak gelen Hukukçu Hülya Gülbahar birer sunum yaptı.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasası’nı hazırlayan Doğuş Derya, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin yapısı, Aslı Murat Aile Yasası’nda yapılan koruma emri ve adli yarım değişikliği hakkında bilgi verdi.
Hülya Gülbahar ise Türkiye’deki koruma emri ve adli koruma emri konusunda polisi ve sağlık çalışanlarını bilgilendirdi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474