banner564

Kaymakam göreve

Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Altın Kumsal’daki iki kaçak yapının yıkılması ve sahiplerine ceza emreden mahkeme kararının uygulanmasını istedi

Kaymakam göreve
banner598
Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı/Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki iki kaçak yapının yıkılması ve yapıların sahiplerine ceza emreden mahkeme kararının uygulanması için Başbakanlık ve ilgili bakanlıklara, İskele Kaymakamlığına gerekli desteği verme çağrısında bulundu. 
Mahkeme kararıyla ilgili olarak Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu kararın İskele Kaymakamlığı tarafından uygulanması kaçınılmazdır. Ancak bu süreçte, Başbakanlığın ve diğer Bakanlıkların da mahkeme kararına uyarak Kaymakama gerekli desteği vermesi önemlidir” denildi.
Açıklamada, Dipkarpaz köy merkezi içerisinde bulunan birçok tatil tesislerinin de söz konusu kaçak işletmelerden dolayı boş olduğu savunuldu.
Açıklamada, “Karpaz sadece ülkemizin değil tüm dünyanın önemli bir doğa koruma alanıdır. Bu değeri bozmadan, gelecek nesillerimize de aktaracak şekilde pazarlamayı yapabilmemiz hem çevre hem de insanlık için önemli bir gerekliliktir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473