banner564

9 saatlik operasyon

İngiliz hastaya YDÜ’de yapay mesane oluşturuldu

9 saatlik operasyon
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, İngiliz hastaya önemli bir operasyon gerekleştirdi. Jinekolojik tetkikleri sonucunda mesanesinde 2cm Büyüklüğünde Tümör Tespit Edilen İngiliz Hasta Lorraine Baker’in ameliyatı 9 saat sürdü. Tümörlü mesanesi tümüyle çıkarılarak, yerine “Üriner Kontinan Rezervuar” yöntemi ile kalın ve ince bağırsaktan yapay mesane oluşturuldu. 
   Başarı ile tamamlanan ameliyat sonrası bir gün süreyle yoğun bakımda izlenen hasta, 10 günlük takibinin ardından taburcu edildi.
   YDÜ  Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Ulvi Önder, Uzm. Dr. Mehmet Yavuz Selhanoğlu ve ekibi tarafından opere edilen hasta için “Üriner Kontinan Rezervuar” yöntemi tercih edildi. Komplikasyon riskinin yüksek olduğu ve oldukça zor olan ameliyat, başarı ile gerçekleştirilerek KKTC’de bir ilke daha imza atıldı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ali Ulvi Önder, “Tedavi için diğer yöntemlerden biri tercih edilseydi, hasta ya idrarını büyük tuvaleti ile birlikte yapacak ya da sürekli olarak üzerinde taşıyacağı bir torba ile yaşayacaktı. Hasta için yaşam kalitesini yüksek tutacak ve sosyal adaptasyonun daha iyi olduğu “Üriner Kontinan Rezervuar” yöntemi ile ameliyat uygulanması, hasta ile mutabık kalınarak karar verilmiştir” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 08:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Saziye balci
Saziye balci - 7 yıl Önce

Bu ameliyatin aynisini annem 3sene once turkiyede gecirdi doct.dr. Haluk akpinar yapti florence natingale hastanesinde onun ve ydu deki doktorlarin ellerinden operim kktc de de yapilabilmesine cok sevindim zor bir surectir hasta icin en idealidir bizim de ameliyat 10 saat surmustu tebrikler ydu gurur duydum

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473