banner564

Bize de mi lo lo lo

Rum Mahkemesi “yeterli kanıt olmadığı’ gerekçesiyle Talat’a saldıran ELAM teroristlerini suçsuz buldu

Bize de mi lo lo lo
banner598
   Rum Mahkemesi, 2 yıl önce Limasol’daki konferans sırasında 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a saldıran ve koruması Ersöz Paşa’yı yaralayan terorist ELAM mensuplarını ‘suçsuz bulduğunu’ açıkladı.
   Mahkemenin bu kararı, Rum Yönetimi’nin, terorist ELAM’ı koruduğu yönündeki iddiaları bir o kadar daha güçlendirmiş oldu.
   Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesi “Baştan Sona Kadar Yanlış – Talat’ın Limasol Ziyareti Sırasındaki Olaylar İçin İki Kişi Suçsuz” başlıklı haberde, 26 Mart 2014 tarihinde Limasol’da gerçekleştirilen ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans salonunu basan ELAM mensuplarından ikisinin önceki gün çıkarıldıkları mahkemece suçsuz bulunduklarını, yargıcın Rum polisinin ihmalinden bahsettiğini yazdı.
   Gazete, Limasol Kaza Mahkemesi yargıcının, Rum polisinin seminer günü yaşanan olayları kötü yönettiğini, ardından da olayın soruşturulması aşamasında başarısız olduğunu belirttiğini aktardı.
   Habere göre mahkeme yargıcı, suçlama makamının sunduğu tanıklıkların kalitesinin suçlamaların kendiliğinden düşmesine sebep olduğunu belirtirken önemli şahitlerin tüm gerçeği anlatma ilkesine uymamalarından ötürü kesin kanıt bulunması imkanının doğmadığını ifade etti.
   Gazete, iki davalı hakkında suçlamaların düştüğünü ancak aynı davada yargılanan bir kişinin daha bulunduğunu hatırlatarak söz konusu üçüncü kişi hakkında iddianamenin tamamlanmaması yüzünden erteleme kararı alındığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474