banner564

Yorgo’nun zekası müthiş!

ING Bankası Girne şubesinde 53 milyon Euro’sunun olduğunu söyleyerek 3 kişiden ‘ödünç para’ isteyen Kıbrıslı Rum 200 bin Euro vurdu

Yorgo’nun zekası müthiş!
banner598

Melin DOBRAN

ING Bankası Girne Şubesinde 53 milyon Euro’sunun olduğunu söyleyerek 3 kişiden ‘ödünç para’ isteyen Kıbrıslı Rum Georgios (Yorgo)Tsouris tam 200 bin Euro vurgun yapmış. Euro milyoneri olduğunu söyleyip vaatler vererek üç kişiyi dolandıran Tsouris hakkındaki soruşturma devam ediyor. Polis dolandırıcılık olayının soruşturmasını sürdürürken zanlıyı dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı. Polis, zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki etmeyeceğini, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan zanlının ayrıca Ukrayna vatandaşlığı da olduğunu, KKTC’de turist statüsünde bulunduğunu ve sürekli ülkeye giriş çıkış yaptığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme zanlı hakkında tutuksuz yargı kararı verirken duruşmada aktarılan iddialara göre, 2014-2016 yılları arasında birçok kişiyi dolandıran zanlı Georgios Tsouris, ING Bank Girne Şubesi’nde 53 Milyon Euro parasına bulunduğuna dair KKTC Başlıklı sahte evrak düzenledi. 

Şikayet edilmese yakalanmayacaktı

Zanlı, hazırladığı evrakı önce Güney Kıbrıs’ta sakin Michalakis Kypriano’ya gösterip, bankadaki parasını alabilmek için 35 bin Euro vergi ödemesi gerektiğini,15 bin Euro ise masraflar için gerektiğini söyleyerek, borç para isteyip 50 bin Euro para aldı. Kypriano’yu dolandıran zanlının yine aynı yöntemle Eylül ayı 2014 yılında Güney Kıbrıs’ta sakin Panayiotis Lingis’ten 100 bin Euro, Aralık ayında ise Karaoğlanoğlu'nda sakin Yiannos İoannou'dan 50 bin Euro parayı sahtekârlık yolu ile aldı. Şikâyet üzerine tutuklanan ve 3 gündür poliste tutuklu bulunan zanlı dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. 

Haftada bir imza atacak

Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 3 gün en yakın polis karakoluna gidip imza atması ve bir kefilin 70 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474