banner564

Teşkilat şeker badem dağıttı

Başbakanlık ışıklarında polis tarafından durdurulan sürücüler önce şaşırdı sonra gülümsedi

Teşkilat şeker  badem dağıttı
banner598
Polis örgütünün 52. kuruluş yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenleniyor. 
Bu çerçevede dün Başbakanlık ışıklarında polis tarafından sürücülere şeker badem dağıtıldı. 
Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu başkanlığındaki heyet de, sırasıyla Atatürk Anıtı’na, Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabrine ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrine çelenk koydu. 
Polis örgütünün 52. kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün akşam Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde saat 20.00’de resepsiyon düzenlendi.
Öte yandan Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve polis müdürleri dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

Manavoğlu: Halkın desteği önemli
Manavoğlu, Cumhurbaşkanlığındaki kabulde yaptığı konuşmaya Türkiye’de meydana gelen terör olayında vefat edenlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.
Toplumun huzurunu sağlamak için, zaman mevhumu olmadan görev yaptıklarına işaret eden Manavoğlu, eksiklere rağmen görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini kaydetti.
Suçlularla aktif mücadele için halkın desteğinin önemli olduğunu belirten Manavoğlu, halka aktif ilişki kurabilmek için yakın zamanda bazı projeler hayata geçireceklerini söyledi.
Manavoğlu, gelişen ve değişen dünya koşullarına ayak uydurmak için personele sürekli hizmet içi eğitim verdiklerini de sözlerine ekledi.

Akıncı: Teşkilat önemli gelişme kaydetti
Cumhurbaşkanı Akıncı da konuşmasında, Polis Teşkilatı’nın 52 yılda önemli gelişme kaydettiğini anlattı.
“Elbette eksiklikler var” diyen Akıncı, teşkilatın bu eksikliklere rağmen görevini iyi şekilde ifa ettiğini kaydetti.
Teşkilattaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ve bu konuda elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğunu anlatan Akıncı, “Polis Teşkilatı sadece bugün değil yarın için de gereklidir” dedi.
Konuşmasına “İstanbul’da yaşanan olay hepimizin yüreğini yaktı. Bu acıyı yüreklerimizde hissettik” diyerek devam eden Akıncı, “Bizde bu tür olaylar olmaz rahatlığı içinde olamayız” diyerek hazırlıklı olmanın önemine değindi.

Siber: yasalarda eksiklik var
Siber ise kabulde, Polis Örgütü’nün 52. kuruluş yıldönümünü kutladı; insanın kendini huzurlu ve güvende hissetmesinin yaşam kalitesine olumlu yansıdığını belirtti.
Siber, güvenlik ile ilgili yasalarda eksiklik olduğunu bildiklerini, yasamanın bu konuda çalışmalar yürütmesinin önemli olduğunu söyledi.
Komitelerin gündeminin yoğunluğuna dikkat çeken Siber, bir bütün olarak dayanışma içerisinde elbirliği ile yasaların hayat bulması için çalışacaklarını ifade etti.

Özgürgün: Aynı gururu bizde yaşıyoruz
Başbakan Özgürgün de polis teşkilatının kendileri için önemine işaret ederek, gerek Güvenlik Kuvvetleri’nin gerekse Polis teşkilatının güven vererek ve güven yenileyerek yoluna devam ettiğini kaydetti.

Özgürgün, Başbakanlığa bağlı olmasından dolayı aynı gururu kendilerinin de yaşadığını ifade ederek, devletin en güçlü kurumsal yapısını oluşturan polisin, huzur ve güven vermenin yanı sıra halkın sorunlarına en hızlı cevap verme adına görevini en iyi şekilde yaptığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474