banner564

Denktaş moral buldu

Demokrat Parti Lefkoşa’da görkemli bir şölen düzenledi

Denktaş moral buldu
banner598

Demokrat Parti (DP) dün akşam Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonunda şölen düzenledi.

Demokrasi Şöleni ismi verilen etkinliğe kötü hava koşullarına rağmen ülkenin dört bir yanından yoğun katılım olduğu gözlemlendi.
Şölende, DP’nin emektar isimlerinden Özel Tahsin, kendine özgü üslubuyla adayları teker teker sahneye davet etti. Adayların saneye davetinin ardından DP Lideri Serdar Denktaş şölende, coşkulu kalabalığa hitap etti.
Serdar Denktaş, ‘Özgürlük, Egemenlik, Devlet ve Halk’ vurgusu yaparak konuşmalarına başladı: “Bazı şeylere sahip olmak için mücadele etmek gerekir. Özgürlük gibi. Ancak bedelini ödemeyi göze alanlar gerçekten özgür olabilir. Ve bu bedeli bir kere ödemiş olanlar, özgürlüklerinden bir daha asla vazgeçmezler. 
Bazı şeylere sahip olmak için fedakarlık gerekir. Devlet gibi. Ancak bu fedakarlığı göze alanlar devlet sahibi olabilirler. Ve bir halk bir kere, devlet sahibi, egemen bir halk olduysa, o halkı bir daha kimse azınlık olarak göremez. Bizim halkımız devlet kurmuş, özgür bir halktır” ifadelerini kullandı. 

“Hep birlikte yürüdük”
Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde birlikte yürüdüğüne işaret eden Denktaş; “Bu ülkenin en karanlık günlerinden, en aydınlık günlerine hep birlikte yürüdük. Biz hangi yollardan geçip de geldiğimizi, hangi bedelleri ödeyerek geldiğimizi hiçbir zaman unutmadık” diyerek birlik ve beraberlik meşajı verdi.
Serdar Denktaş, DP’yi diğer partilerden ayıran farkları da ortaya koyarken; “Onlar kendileri için çalışır, biz devlet için çalışırız. Onlar sadece kendi itibarını düşünür, biz bu devletin itibarını düşünürüz” dedi. 

“Biz size yapamayacağımız vaatte bulunmadık”
Serdar Denktaş, kurulduğu günden itibaren DP’nin yalan vaatlerle halkı aldatmadığını ve halkın umutlarını çalmadığının altını çizerek bu konuda Parti olarak 7 Ocak seçimlerinin propaganda döneminin başlangıcında halka samimiyetle ifade ettiği sözü yineledi ve; “Biz size yapamayacağımız, gerçeğe dönüşmeyecek hiç bir vaatte bulunmayacağız” diye haykırdı. Bugüne kadar da bu konudaki tavırlarını özenle koruduklarını kaydetti. 
Serdar Denktaş, DP’nin iktidarlığı döneminde başta ekonomide yapılan iyileştirmelere vurgu yaparak, Maliye Bakanlığında yapılan çalışmaların kısa bir değerlendirmesini yaparak, hatırlatmalarda bulundu.  
Denktaş, önümüzdeki dönem de bu ülkenin, bu devletin daha ileriye gitmesi, insanımızın daha mutlu olması için ne gerekiyorsa yapacaklarının sözünü verdi. “Çünkü bu partinin yegane gaylesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir” diye konuştu.

“Egemenlik diyorum anlıyor musunuz?”
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşmasını, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın; “Egemenlik diyorum anlıyor musunuz? Özgürlük diyorum anlıyor musunuz? Bağımsızlık diyorum anlıyor musunuz? Gelin hep birlikte 7 Ocak’ta Demokrat Parti’ye mühür vuralım, devletimizi, ülkemizi, vatandaşımızı ayağa kaldıralım. Hep birlikte yürüyelim”  sözleriyle sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473