banner564

Güle güle usta

'Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hoca'sı, Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Münir Özkul hayata veda etti

Güle güle usta
banner598
Türk sinemasının usta ismi, 'Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hoca'sı, Yeşilçam'ın 'Yaşar Usta'sı Münir Özkul 93 yaşında İstanbul'daki evinde yaşamını yitirdi. Münir Özkul, uzun yıllardır KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele ediyordu. Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, babasının vefatıyla ilgili, "Defalarca asılsız haberlerle aslında bugüne biraz hazırlanmış olduk" dedi. ''Gidişi çok ani oldu. 11.25'de hayatını kaybetti'' diyen Güner Özkul, '' Pazar günü Muhsin Ertuğrul'da tören ardından Teşvikiye'de cenaze namazı olacak. Son nefesini verirken sesini duydum'' dedi.

Gidişi çok ani oldu
Türk sinemasının usta isimlerinden Münir Özkul, 93 yaşında hayatını kaybetti. Canlandırdığı "Mahmut Hoca" ve "Yaşar Usta" karakterleriyle Türk izleyicisinin hafızalarında yer edinen Münir Özkul, uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle evinde tedavi görüyordu. Münir Özkul'un cenazesi öğleden sonra Cihangir'deki evinden alınarak morga götürüldü. Gözyaşlarına hâkim olamayan Özkul'un kızı Güner Özkul'un babasının cenazesine duygu dolu bakışı dikkat çekti. Güner Özkul, usta sanatçının pazar günü öğle namazına müteakip Teşvikiye Cami'inde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağını söyledi. Özkul basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Gidişi çok ani oldu. 11.25'de hayatını kaybetti. Pazar günü Muhsin Ertuğrul'da tören yapılacak ardından Teşvikiye'de cenaze namazı olacak. Son nefesini verirken sesini duydum. Babam için Beyoğlu Tiyatrosu'nda bir tören daha yapılacak. Kültür bakanımız aradı, herkese teşekkür ediyoruz bizimle birlikte oldukları için" dedi.

Erdoğan: Saygıyla yad edilecek
Yeşilçam'ın usta oyuncusu, Türk sinemasının efsanesi Münir Özkul'un vefat haberinin ardından art arda taziye mesajları geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Münir Özkul, gelecek nesiller tarafından da her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir'' dedi. Usta oyuncu Ayşen Gruda, "Münir Özkul sadece Türkiye’de değil dünya çapında büyük bir oyuncuydu. Türkiye’nin başı sağolsun. O çocuklarına vicdanı öğreten bir babaydı. Asla yeri doldurulmaz" dedi. Ali Poyrazoğlu ise, "Çok güzel işler yaptı. İmzasını bıraktı... Ortaoyuncular ekibiyle yaptığı oyunlar yenileme denemesiydi. Keşke yine öyle insanlar çıksa..." diye konuştu. Emel Sayın, sosyal medya hesabından Münir Özkul'la bir fotoğrafını paylaşarak ''Güzel insan, büyük sanatçı. Çok üzgünüm. Nurlarda uyu...'' diye yazdı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473