banner564

Mecliste Kar-İş eylemi tartışıldı

Mecliste Kar-İş eylemi tartışıldı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün saat 10.40’ta Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da ilk olarak Bağımsız Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek ile UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif’in birlikte sunmuş oldukları Dernekler Değişiklik Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi Genel Kurul’un gündemine getirildi.  Konuşmaların ardından tezkere oyçokluğuyla kabul edildi. Ardından TDP Milletvekili Zeki Çeler’in Taşınmaz Mal (Tasarruf, Kayıt ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Önerisi Meclis gündemine sunuldu. Öneri oybirliğiyle kabul edildi. 

Angolemli: Kar-İş’le anlaşma yapıldıysa, buna uyulmalı
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli 62. madde tahtında, Kar-İş eylemi hakkında konuştu. Kar-İş ile anlaşma yapıldıysa bu anlaşmaya uyulması gerektiğini dile getiren Angolemli, kendisi de dâhil çoğu kişinin anlaşma yapıldığına inandığını kaydetti. 17 bin öğrencinin bu sorunlardan etkilendiğini kaydeden Angolemli, “inatlaşma olmaz, bu, öğrencilerimizin dolayısıyla bizim geleceğimizdir. Oturun bir uzlaşmaya varın” dedi. 

Berova: Yüzde 26’lık zam kabul edilemez
Bunun üzerine söz alan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, taşımacılık konusunda Kar-İş’le belirli planlar çerçevesinde anlaşmalar yapıldığını anlatarak, taşımacılık şirketlerinin doluluk oranı üzerinden ek ödeme aldıklarını ifade etti. Berova bugünkü şartlar içerisinde verilen ödeme miktarları ile ekonomik koşullar göz önüne alındığında istenen yüzde 26’lık zammın kabul edilebilir olmadığını söyledi. 

Hamzaoğulları: Grevi kıramazsanız eve gideceksiniz
CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları da “taşımacılıktaki sorunlara değindi ve “32 yıl bu mesleği yaptım. 32 yıl siyasiler bu mesleği dövdü.” dedi. Otobüslerin 9,5 ay sonra ödendiğine işaret eden Hamzaoğulları, şoförlerin büyük zorluk yaşadığını anlatarak, bu konunda gereğinin yapılmasını istedi. Taşımacılık hacminin büyük olduğunu anlatan Hamzaoğulları, Kar-İş’in eyleminde başarılı olması halinde okulların kapanma noktasına geleceğini belirterek, “Grevi kıramazsanız eve gideceksiniz” dedi.

Yorgancıoğlu: Rekabet Kurulu’nu göreve çağırın
Genel Kuruldaki güncel konuşmalarda hükümetin ekonomik ve mali politikalarıyla çalışma hayatındaki sıkıntılar ve Karpaz’ın sorunları ele alındı. Et fiyatlarındaki yükselme konusunun bir an önce ele alınması gerektiğini anlatan Yorgancıoğlu, koşullar böyleyken kimsenin vatandaşa Güney Kıbrıs’tan alışveriş yapma deme hakkı olmadığını savundu. Yorgancıoğlu et fiyatları konusunda Rekabet Kurulu’nun göreve çağrılmasını istedi.

Çavuşoğlu: Kasaplar fiyatı yukarı çekti
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, kasapların fiyatları yukarı çektiğini dile getirerek, marketlerdeki et fiyatlarının kabul edilebilir olmadığını söyledi.
Küçükbaşta kuralın alınan fiyatın 2,2 katına satış olduğunu ve bunun da 35-40 TL bandına denk geldiğine işaret eden Çavuşoğlu, büyükbaşta ise bunun 2,5 kata kadar çıkabileceğini, yani 35 TL civarlarına denk geldiğini söyledi. Genel Kurul 4 Mayıs Perşembe günü “trafik güvenliği” konusuyla olağanüstü toplanacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473