banner564

Resmen uçuyordu

Kaldırımda yürüyen 39 yaşındaki Canan Özpınar’a çarpan aracın torpido gözünde uyuşturucu bulundu, şoför Mehmet Meteci ve arkadaşı Yakup Güzelkaya tutuklandı

Resmen uçuyordu
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da önceki gece Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasına karışan araçta arama yapan polis, uyuşturucu madde ele geçirdi.
Olayla ilgili, araçta bulunan Mehmet Meteci, Yakup Güzelkaya ve uyuşturucu ile bağlantısı olduğu düşünülen zanlı Süleyman Bulut gözaltına alındı. Zanlılar dün de tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Mehmet Meteci’nin 30 Ocak tarihinde saat 17.00 sıralarında kullanımında bulunan araç ile Lefkoşa’da Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaldırımda 39 yaşındaki Canan Özpınar’a çarptığını ve çeşitli yerlerinden yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. Polis, olay yerine gelen polis ekiplerinin zanlının hareketlerinden şüphelenmesi üzerine araçta yaptığı aramamada torpido gözünde yaklaşık 2 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde tütün ile karışık “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet sarma sigara bulunduğunu belirtti. 

Uyuşturucuyu Bulut’tan almışlar
Polis, alınan emarelerin ardından araç sürücüsü Mehmet Meteci ile araçta yolcu olarak bulunan Yakup Güzelkaya’nın tutuklandığını ifade etti. Polis, zanlıların olayın ardında ifade verdiklerini ve uyuşturucu maddeyi aynı gün huzurda bulunan üçüncü zanlı Süleyman Bulut’tan 3 gram olarak aldıkları itirafında bulunduklarını söyledi. Polis, zanlı Bulut’un da tespit edilerek tutuklandığını ve tasarrufunda yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların soruşturma amaçlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474