banner564

YDÜ ve LAÜ galip

Vakıflar Bankası Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde dün akşam oynanan karşılaşmalar büyük heyecana sahne oldu

YDÜ ve LAÜ galip
banner598
Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nin 11. haftası kapanış maçlarında lider Yakın Doğu Üniversitesi takipçisi Mapfree'yi 10 sayı farkla 75-65 mağlup etti.
Karşılaşmanın başından itibaren oyunda kontrolü elinde tutan Yakın Doğu, Mapfree'nin kötü hücum etmesi karşısında hücumda ilk yarıda Mandic - Kambala ile oyunu kontrol etti ve ilk yarı 40-36 üstünlüğünde tamamlandı.
İkinci yarıda toparlanan Mapfree, Erdal ve zaman zaman da Warner'la etkili olarak farkı kapattı ve 26. dakikada farkı 1 sayıya kadar indirse de bu andan itibaren devreye giren Halil, Yakın Doğu'yu tekrar çift hanelere taşıdı. Oyunun sonlarına doğru Mapfree tekrar toparlanarak 33. dakikada durumu 54-57'ye getirdi ancak Yakın Doğu kontrolü yeniden sağlayarak maçı 75-65 kazandı.

LAÜ uzatmada galip
Gecenin bir diğer mücadelesinde ise Lefke Avrupa Üniversitesi uzatmaya giden maçta Girne Üniversitesi'ni 87-82 mağlup etti. Girne Üniversitesi'nin yıldızı Crockett maça gelirken otobüste bir kaza geçirerek maçta forma giymemesine rağmen turkuaz beyazlılar, Lefke önünde ilk yarıyı 40-32 önde bitirdi. İkinci yarıda son bölüme önde giren Girne olurken LAÜ zor da olsa eşitliği yakaladı ve maçın normal süresi 76-76 berabere tamamlandı. Uzatmada ise daha iyi oynayan LAÜ bu zorlu maçı kazanarak puanını 17'ye çıkardı ve 2.sıraya yükseldi. LAÜ'de Knıght 32 sayı ile geceye damga vurdu.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474