banner564

Velilere çağrı yaptı

Berova, “Okullarda makbuz karşılığı olmayan ücretler suçtur, bakanlığa bildirilsin, adli ve idari soruşturma yapacağım” dedi

Velilere çağrı yaptı
banner598
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, katıldığı bir televizyon programında eğitimle ilgili soruları yanıtladı.
Berova, okul tadilatlarındaki gecikmelerin İhale Yasası’ndan kaynaklandığını, öğretmen atamalarının ise karmaşık nakil sisteminden dolayı geciktiğini söyledi.
Berova, okullarda kayıt parası adı altında bir ücret alınmasın diye bu yıl tüm okullara genelge gönderdiklerini belirterek makbuzsuz para alınan okul varsa bakanlığa bildirilmesini istedi ve bu durumda adli ve idari soruşturma başlatılması için gerekeni yapacağını açıkladı.
Berova, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın toplumun yüzde 80’inden fazlasına dokunan bir bakanlık olduğunu belirterek okulların açıldığı dönemde kamuoyunda geniş yer tutan eleştirilerle ilgili “Her yıl geleneksel olarak fotokopi gibi aynı eleştirileri tekrarlıyorlar. Eleştiriye bir karşı duruşumuz yok ama yıkıcı eleştiriler yanında yapıcı hadiselerin de ortaya konulması gerekir” dedi.
Bakan Berova basında yer alan görsellerle ilgili de “Bu fotoğrafların hepsi, iyi işler yapılırken ortaya çıkan unsurlardır. 5 ay sonra o okulu gezince göreceğim mutluluk ve çocukların mutluluğu bana yeter” dedi.
Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) ile Lefke Avrupa Üniversitesi arasında imzalanan protokol ve akademinin kapatılacağı yönündeki haberlerle ilgili şunları söyledi:
“AÖA'yı kapatmak istesek yasa değişikliği yapardık ve kapatırdık. Öğretmen alımı da üniversitelerden mezun olan öğrenciler üzerinden, KHK tarafından yapılır derdik biterdi. AÖA 1930'lu yılların sonlarında öğretmen ihtiyacını karşılamak için ağırlıklı rum öğrencilerle başlayan ve İngilizler tarafından bir üniversitenin bölümü olarak kurulmuştu . Biz de LAÜ ile işbirliği içinde AÖA’nın marka değerini koruyalım çağdaşlaştıralım dedik”

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474