banner564

‘Yabancı ülke muamelesi’

Karpaz’daki marinadan, yatıyla Girne’ye gelen Serhat Akpınar’dan vize istendi

‘Yabancı ülke muamelesi’
banner598
Karpaz Gate Marina’dan teknesine binerek yolculuğa başlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne Delta Marina’ya giriş yapmak istediğinde hiç beklemediği bir uygulama ile karşılaştı.
Girne Delta Marina’da görevli gümrük memuru, Serhat Akpınar’a yurtdışından gelmiş gibi davranarak giriş-çıkış formu doldurmasını isteyerek karaya çıkmasını engelledi.
Yaşadıkları karşısında şok olan Serhat Akpınar, Karpaz’dan yola çıktığını ispat etmesine rağmen gümrük memurunu ikna edemedi.
Uzun uğraşlardan sonra devreye giren Girne Delta Marina Liman Müdürü'nün, olayın yanlış anlamadan ibaret olduğunu açıklamasıyla Akpınar derin bir oh çekti.

Akpınar, tepki koydu
Olaydan sonra basına açıklamada bulunan Akpınar, Karpaz Gate Marina'dan geldiğinin altını çizerek, Türkiye'ye giden ya da Türkiye'den gelen yatlara uygulanan muamelenin Karpaz'dan Girne'ye geliş için uygulanmak istenmesine tepki gösterdi. 
Akpınar, Girne'den Karpaz'a karayoluyla ulaşmanın da mümkün olduğunu hatırlatarak, “Karayoluyla gidişte Karpaz'ın girişinde böyle bir uygulama mı var?” sözleriyle tepkisini seslendirdi.
Akpınar, yaklaşık 3 saatlik beklemenin ardından Girne Delta Marina Liman Müdürü'nün olayın yanlış anlamadan ibaret olduğunu açıklamasıyla giriş yapabildiğini belirterek, kendisine yapılan muamelenin tam anlamıyla iş bilmezlik olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473