banner564

820 yayın evi katılıyor

KKTC'nin de temsil edildiği 36. İstanbul Kitap Fuarı başladı

820 yayın evi katılıyor
banner598

İstanbul'da, 820 yayın evinin binlerce kitabının ve yüzlerce yazarın okurla buluştuğu, Avrupa'nın en büyük kitap fuarı olan 36. İstanbul Kitap Fuarı ve 27. İstanbul Sanat Fuarı dün başladı. Yarım milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda, Kıbrıs Türk yazın sanatı ve sanatçılarıyla, plastik sanatı ve sanatçıları da yer alıyor.

Kültür Dairesi'nin organizasyonuyla bir grup Kıbrıslı Türk yazar ve plastik sanatçısının eserleri 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile ARTİST 2017/27. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’ndaki yerini aldı.
Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan fuarın açılışını, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yaptı.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin organizasyonuyla yazın sanatını temsilen gazeteci yazar Özgül Gürkut, Damla Soyalp, Kadir Kaba ve Fatma Akilhoca; sanat fuarında açılacak sergide eserleri sergilenecek plastik sanatını temsilen de Şenol Özdevrim ve Bahar Çıralı katılıyor.
Fuarlar nedeniyle Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp Kaya da İstanbul'da bulunuyor.
TÜYAP'ın Türkiye Yayıncılar Birliği’nin iş birliğiyle düzenlenen, Türkiye ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda, 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşacak.

KKTC yayınları standı
Kültür Dairesi'nin organizasyonuyla fuarda açılan KKTC Yayınları standında, KKTC'de yayımlanmış kitaplardan örnekler yer alıyor.  
Kitap Fuarı’nın ilk iki gününde imza günü etkinlikleri çerçevesinde gazeteci yazarlar Özgül Gürkut ve Damla Soyalp “Yarım Kalmış Bir Yaşam, Dr. Burhan Nalbantoğlu” isimli Kıbrıs Türk Tabipleri Odası yayınlarından çıkan kitaplarını imzaladı.
Şair Fatma Akilhoca ise Işık Kitabevi Yayınları’ndan çıkan 5. kitabı “Tuz Dölü” ve diğer kitaplarını; fotoğraf sanatçısı araştırmacı yazar Kadir Kaba ise “Kıbrıs Türk Fotoğrafı’nın Kökeni” isimli kitabı ve diğer kitaplarını 11 ve 12 Kasım tarihlerinde imzalayacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474