banner564

Rapor hazırlanacak

Stratejik uzmanlar Kıbrıs’taki Barış Gücü’nü denetliyor

Rapor hazırlanacak
banner598
 Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin kararı çerçevesinde Barış Gücü’nün stratejik açıdan gözden geçirilmesi amacıyla Kıbrıs’ı ziyaret eden uzmanlar heyeti, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile de görüştü. 
   Politis gazetesi,Kıbrıs’taki Barış Gücü’nün (UNFICYP), Kıbrıs sorununda atılacak adımlar konusunda belirsizlik olduğundan daha etkili olabilmesi için “düzene sokulmasının yollarını” incelediğini yazdı.
   Uzmanların, mevcut aşamada kesinti yapılması ya da görev koşullarında bir değişiklik olması konusunda çalışmalar yapmadığına vurgu yapan gazete, değerlendirme yapılmasının Güvenlik Konseyi’nin 2369 sayılı kararı temelinde istendiğini anımsattı.  
   Gazete, BM heyetinin dün hem Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, hem de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştüğünü yazdı.
   Habere göre, Anastasiadis ile heyet arasında yapılan görüşmede, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Elizabet Spehar, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis de hazır bulundu. 
   Temasların ardından açıklamada bulunan Spehar, çok iyi bir görüşme yapıldığını belirtti. Heyetin görevinin, misyonun, mevcut koşullarda nasıl daha verimli ve etkili olabileceğini görmek olduğunu ifade eden Spehar, barış gücünün görev şatlarının sorgulanmasının söz konusu olmadığını ifade etti. 
    Spehar, rakamın yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceğinin sorulması üzerine ise, rakamlara değinilmediğini söyledi. 
   Kasulidis ise yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın, Güvenlik Konseyi tarafından belirlendiği gibi, UNFICYP’in görev koşullarını yerine getirme kapasitesi düşürülmeden maliyet ve etkililiğinin incelenmesini kabul ettiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473