banner564

Doğru beslenme şart

Sağlıklı bir yaşam için devletin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Siber, bireyin de kendi sorumlulukları olduğunu söyledi

Doğru beslenme şart
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesinde düzenlediği “Önemli Bir İş: Doğru Beslenme” isimli konferanslar dizisinin açılış etkinliğine katıldı.
Verilen bilgiye göre, Başkan Siber etkinlikte yaptığı konuşmada, insan ömrünün kısa olduğunu ve bu nedenle bütün çabaların yaşanılan ömrün kaliteli yaşanması adına olduğunu ifade etti.
Sağlıklı bir yaşam için devletin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Siber, aynı zamanda bireyin de kendi sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

“Diyabeti kadın yönetir”
Kendisinden önceki konuşmalarda “Diyabeti kadın yönetir” vurgusu yapıldığını ifade eden Siber, şöyle devam etti:
“Bu görüşe ben de katılıyorum. Keşke yönetimde kadına daha çok yer verebilseydik. Çünkü kadın evini, işini, hastalıkları yönetir. Yeter ki fırsat verilsin kadınlarımıza. Kadınların yönetim becerisi doğasında vardır. Bir kaç işi birada yönetebilir. Bu yüzden ümit ederim ki daha güzel bir dünyaya ulaşmak için erkekler kadına yönetimde daha çok yer verme motivasyonu ile çalışırlar.”

“Diyabet KKTC’de çok fazla…”
Diyabetin KKTC’de çok fazla olduğunu vurgulayan Siber, beslenme alışkanlıklarına bakıldığında Akdeniz kültürü beslenme alışkanlığı olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474