banner564

40'ı polis 60 kişi yaralandı

UNRWA çalışanlarının grevi nedeniyle mağdur olan Filistinlilerin protestosu sırasında, eylemciler ve güvenlik güçleri arasında arbede çıktı

40'ı polis 60  kişi yaralandı
banner598
 

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) çalışanlarının grevi nedeniyle mağdur olan Filistinlilerin Ramallah'ta düzenlediği gösteri sırasında 40'ı polis 60 kişi yaralandı.

Ramallah şehrinin kuzey girişini kapatan göstericiler, polisin kullandığı göz yaşartıcı gaz ve coplara taş atarak ve araba lastiklerini tutuşturarak karşılık verdi.

Filistin Emniyet Birimi sözcüsü Adnan ed-Damiri, 40 güvenlik görevlisinin çıkan olaylarda vücutlarına isabet eden taşlarla yaralandığını belirtirken, Filistin Kızılhaç'ı tarafından yapılan açıklamada ise güvenlik güçlerinin müdahale ettiği göstericilerden 20'sinin sağlık merkezlerine sevk edildiği kaydedildi.

 

Krize müdahale çağrısı

Filistin yönetimine, UNRWA çalışanları ve kurum arasındaki krize müdahale etme çağrısında bulunan eylemciler, grevin yaşam şartlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Göstericiler adına konuşan aktivist Mutasım Ebu Nusra, UNRWA'da çalışan Arap memurlara destek olmak amacıyla eylem yaptıklarını vurgulayarak, eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda UNRWA'nın hizmetlerini kısıtlaması sebebiyle zor günler geçirdiklerini dile getirdi. Ebu Nusra, Arap Memurlar Birliği ve UNRWA arasında diyalog görüşmelerinin başlaması, memurların işbaşı yapması ve mülteci kamplarına hizmetlerin yeniden sağlanması için UNRWA ve Filistin yönetimine baskılarını sürdüreceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 02:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474