banner564

ABD’de seçim yarışı

Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından Hillary Clinton mitinglerine New York'tan başladı

ABD’de seçim yarışı
banner598
ABD'de 2016'da yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton ilk büyük mitingini New York'ta düzenlerken, mitingdeki konuşmasında orta sınıftan yana "liberal popülist" söylemi öne çıktı. 
ABD eski Başkanı Bill Clinton'un eşi,  ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, 2016 Demokrat Parti Başkan aday adayı olarak başladığı seçim kampanyasındaki ilk mitingini daha önce senatör olarak seçildiği New York'ta yaptı.
Clinton, Demokrat Parti'nin orta sınıftan yana politikalarıyla bilinen ABD'nin 32. Başkanı Franklin D. Roosevelt'in (FDR) adını taşıyan adada ve aynı isimdeki parkta yaptığı konuşmada, orta sınıftan yana mesajlar verdi.
Gençlerin yoğunlukta olduğu mitingdeki konuşmasında, "orta sınıfın daha kalıcı bir refah için daha fazla eşitliğe ve büyümeye ihtiyacı var" diyen Clinton, Cumhuriyetçilerin "riyakar" olduğu şeklindeki eleştirilerine cevap verir nitelikte açıklamalarda bulundu.  Clinton, başkanlığı döneminde orta sınıftan yana inisiyatif alacağını vurgularken, toplumun tüm kesimlerinin adayı olduğu mesajını verdi. 
Hillary Clinton, eşi ABD eski Başkanı Bill Clinton ile kızı Chelsea Clinton ve damadının da miting alanında bulunduğu konuşmasında, kadın haklarından, LGBT haklarına ve çevre korunmasına kadar geniş bir yelpazede vaatlerde bulunarak ABD Başkanlığı için destek istedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473