banner564

Başbakan sandığı şaşırdı

Başbakan sandığı şaşırdı

Başbakan sandığı şaşırdı
banner598

Tayland’da hükümet karşıtlarının protesto gösterileri altında yapılan erken genel seçimlerde geçici hükümet Başbakanı Yingluck Shinawatra, sabah saat 08.10’da Bang Kum’daki Khlong Lamchiak Okulu’nda oyunu kullandı. Başbakan Yingluck Shinawatra, turuncu renk oy pusulasını parti listesi oy sandığı yerine seçmen bölgesi sandığına, mor renkli seçmen bölgesi oy pusulasını ise parti listesi sandığına attı. Başbakan Shinawatra’nın oyunu kullanmadan önce turuncu oy pusulasını nereye atacağını sorduğu ancak seçim görevlilerinin yanlış sandığı gösterdiği iddia edildi. Sandık görevlileri bu durumun Başbakan Shinawatra’ya yönelik kurgulanmış bir durum olmadığını söylediler. Daha sonra açılan sandıktan Başbakan Shinawatra’dan önce oy kullanan seçmenlerin de sandıkları karıştırdıkları ve yanlış sandıklara oy attıkları anlaşıldı.

Öte yandan Başbakan Shinawatra’nın oy atarken çektirdiği fotoğraf ve sandıkları karıştırması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Özellikle hükümet karşıtları bu durumu kullanarak hükümete ağır eleştirilerde bulundu.

 

18 şehirde seçimler ertelendi

Tayland'da bugün milyonlarca seçmen, erken genel seçim nedeniyle sandık başına gitti. Muhalefet seçimi boykot ederken 18 şehirde protesto gösterileri sırasında çıkan olaylar nedeniyle seçimler iptal edildi.

Seçimi boykot eden muhalefet, erken seçimin yapıldığı 2 Şubat’ı Ulusal Piknik Günü ilan ederek pek çok noktada piknik yaptı. Seçimi boykot eden bazıTaylandlılar protesto gösterilerine devam ederken ülkedeki karışıklığın son bulmasını isteyen bazı vatandaşlar ise sedye üzerinde seçim noktasına gelerek oyunu kullandı. 59 şehirdeki 93952 seçim sandığında oy verme işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 18 şehirde ise protesto gösterileri sırasında çıkan olaylar nedeniyle seçimler iptal edilerek 23 Şubat’a ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474