banner564

Görkemli tanıtım

Konya, EMITT Fuarı'nda Mevlana ile ön plana çıktı

Görkemli tanıtım
banner598

Konya, 18. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda, Mevlana ve UNESCO listesindeki eserleri ile Türkiye ve dünyaya tanıtıldı.

İstanbul’da 30 Ocak-2 Şubat tarihlerinde düzenlenen 18. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, 71 ülkeden 4 bin 500 katılımcı yer aldı.

Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'nın EMITTFuarı'nda uzun yıllardır yer aldığını ve ilin turizm potansiyelini tanıttıklarını söyledi.

Fuarda Konya standının 4 gün süresince ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Çıpan, "Ziyaretçilere Konya'nın tarihi, kültürel ve dini zenginliklerini kitap, broşür, CD gibi materyallerle tanıttık" dedi.

 

15 bin CD dağıtıldı

Konya'nın Mevlana ve UNESCO listesinde yer alan eserleriyle ön plana çıktığını aktaran Çıpan, şunları kaydetti:

"Konya’nın manevi dinamiklerinden Mevlevilik kültürünü, UNESCO kültür mirasında ve aday listesinde yer alan eserlerimizin tanıtımını yaptık. Tanıtımlarda son yıllarda özellikle Mevlevi kültürünü ve Konya’nın Selçuklu başkenti olmasını vurguluyoruz. UNESCO’nun bölgemize olan ilgisini de öne çıkarmaktayız. UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Çatalhöyük, UNESCO somut olmayan kültürel miras listesinde yer alan sema töreni ve Mevlevi kültürü ile aday listedeki Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Selçuklu hanlarının tanıtımına önem verdik. Binlerce ziyaretçinin geldiği standımızdaki semazen büyük ilgi gördü. Ney müziği, sema ve Mevlana’nın tanıtımı ile çocuklar için hazırlanmış 10 ayrı CD’den 15 bin adet dağıtım yaptık ve çok beğenildi."

   Konya'da nitelikli ulusal ve uluslararası kültürel etkinlikleri devam ettirmek istediklerini vurgulayan Çıpan, önümüzdeki yıllarda kongre turizminde de atağa geçmek istediklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474